Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Bazı önemli adımlar atma kararı aldık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Cezasızlık algısının ortadan kaldırılması ve toplumun kaygılarının giderileceğini ifade eden cumhurbaşkanı yeni adımların atılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Bazı önemli adımlar atma kararı aldık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında İstanbul Sözleşmesi’nden son günlerde yaşanan pek çok olaya değinerek önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına geçtiğimiz günlerde sel felaketiyle sarsılan Bosna Hersek’e geçmiş olsun dilekleriyle başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, felaket haberini alır almaz AFAD, Kızılay ve TİKA’yı harekete geçirdiklerini söyledi.

PAZARTESİ GÜNKÜ MYK TOPLANTISINDA ELE ALINDI

Açıklamalarında bazı önemli kararlar aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı son dönemlerde peş peşe meydana gelen olaylara değinerek pazartesi günü düzenlenen MYK toplantısında olayları değerlendirdiklerini söyleyerek şunları belirtti:

“Toplumda güvenlik ve asayişin temini noktasında, geçmişe ve birçok Avrupa ülkesine kıyasla, çok iyi bir yerdeyiz. Ancak son dönemde, ardı ardına gelen bir polis memurumuzun şehit edilmesinden, genç kızlarımızın vahşice katledilmelerine kadar bir dizi hadise, milletimizde haklı bir tepkiye yol açmıştır. Onlarca suç kaydı olan kriminal tiplerin ellerini kollarını sallayarak ortalıkta dolaşması, herkes gibi bizi de rahatsız ediyor. Pazartesi günü yaptığımız Merkez Yürütme Kurulu toplantımızda, bu olayları enine boyuna değerlendirdik. Milletimizin sesine kulak vererek, bu çerçevede, bazı önemli adımlar atma kararı aldık”

2 ÖNEMLİ KARAR GÜNDEMDE

Alınan 2 karar olduğunu ifade eden Erdoğan, bunlardan ilkinin kurumsal düzenlemeye ikincisinin ise suç işleyenlerin tutuklanabilmesini kolaylaştırmak yönünde olduğunu belirtti. Konuya örnek vererek açıklık getiren Cumhurbaşkanı, “Gereken kanuni düzenlemeleri yaparak, mesela, 5 suç kaydı olan birinin, diğer davalarının bitip sabıka kaydına işlenmesi beklenmeden, yeni suçlar işleme eğilimi dikkate alınarak, tutuklu yargılanabilmesinin önü açılacak. Tutukluluk süresi, kişinin işlediği suçlar ve alacağı cezalarla orantılı bir şekilde belirlenecektir. Elbette bu husus, toplum vicdanını yaralayan, belirli suçlar için geçerli olacaktır” ifadelerini kullandı.

Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak için çalışacaklarını ifade eden Erdoğan, toplumdaki güvenlik ve adalet konusundaki kaygıların süratle giderileceğinin de altını çizdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER