Cumhurbaşkanı Kararı ile 5 ülkeye yeni büyükelçi atandı!

Türkiye'de Resmi Gazete ile Cumhurbaşkanı kararları ve çeşitli tebliğler yayımlanarak kamuoyuna duyurulmaya devam ediyor. Bu kapsamda 14 Eylül tarihi ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları da yayımlanırken yeni atamalar dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Kararı ile 5 ülkeye yeni büyükelçi atandı!

Ülkemizde alınan resmi kararlar Türkiye Cumhuriyeti (T.C) Resmi Gazete aracılığı ile duyuruluyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyor. Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna duyurulurken çeşitli tebliğler ve yönetmelik değişiklikleri de açıklanmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan ''Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atama Hakkında Karar (Karar: 2023/395)'' adlı karar 14 Eylül 2023 tarihi ile yayımlandı.

ATAMA KARARLARI RESMİ GAZETE İLE DUYURULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 5 ülkeye yeni büyükelçi atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye'nin 5 Büyükelçiliğine yeni isimler atanırken bu büyükelçilikler de Moskova, Kiev, Varşova, Rabat ve Bujumbura oldu. 5 yeni büyükelçi de merak edildi.

ekran-goruntusu-2023-09-14-090002.png

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre Türkiye'nin;

  • Moskova Büyükelçiliğine Tanju Bilgiç,
  • Kiev Büyükelçiliğine Mustafa Levent Bilgen,
  • Varşova Büyükelçiliğine Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcısı Rauf Alp Denktaş,
  • Rabat Büyükelçiliğine Mustafa İlker Kılıç,
  • Bujumbura Büyükelçiliğine Alp Işıklı atandı.

Söz konusu atama kararlarının ise 13 Eylül tarihinde alındığı kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER