Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla EPDK Başkanlığına 4.kez Mustafa Yılmaz atandı!

EPDK Başkanlığına Mustafa Yılmaz’ın atanmasına dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası yer alırken vatandaşlar ise EPDK Başkanlığına atanan Yılmaz'ın kimliğini merak etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla EPDK Başkanlığına 4.kez Mustafa Yılmaz atandı!

Resmi Gazete kapsamında ülkemizde alınan çeşitli atama, görevden alma gibi kararlar duyurulmaya devam ediyor. Söz konusu kararlar vatandaşların gündeminde yer alırken Resmi Gazete'nin Yürütme ve İdare Bölümü'nde 5 Mart tarihli atama kararları da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlandı.

Resmi Gazete’de yer alan Atama Kararına göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanlığına (EPDK) 4628 sayılı Kanunun 5’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince Mustafa Yılmaz atandı. Kararda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası yer alırken vatandaşlar da 4'üncü kez EPDK Başkanlığına atanan Mustafa Yılmaz'ın kimliğini merak etti.

EPDK BAŞKANLIĞINA ATANAN MUSTAFA YILMAZ KİMDİR?

İngilizce bilen, evli ve üç çocuk babası olan Mustafa Yılmaz, 1966 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. Yılmaz, Nizip'teki ortaöğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı. İstanbul'da serbest avukatlığa başlayan Yılmaz, enerji sektöründe avukat olarak çalıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla EPDK Başkanlığına 4.kez Mustafa Yılmaz atandı!

Yılmaz, 21 Şubat 2004 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Kurul Üyeliğine atandı, 28 Ocak 2010'da EPDK İkinci Başkanı olarak görevlendirildi. 20 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Başkanı olarak atanan Yılmaz, görev süresinin bitimini müteakiben 1 Mart 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla EPDK Başkanı olarak ikinci kez atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla EPDK Başkanlığına 4.kez Mustafa Yılmaz atandı! - Resim : 2

4 yıllık görev süresinin dolmasının ardından Mustafa Yılmaz, 3 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla üçüncü kez EPDK Başkanlığı görevine atandı. 5 Mart 2024 tarihli kararla da Yılmaz, 4. kez EPDK Başkanlığına atanmış oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER