Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerdeki ideolojik görüşlerle ilgili olarak da dikkati çeken ifadelere yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 2023 - 2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. 2023 - 2024 akademik yılına dair değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yükseköğretim Kurulumuzun 2023 Üstün Başarı Ödüllerini takdim edeceğimiz bilim insanlarımızı ve üniversitelerimizi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum.

Üniversitelerimiz ve akademisyenlerimizle gurur duyduğumuzu, kendilerinden daha nice başarılar beklediğimizi buradan bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. İnşallah biz de ilme, bilime, kültüre ve eğitime dair yapacağımız her türlü nitelikli çalışmada sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz." dedi. Üniversitelerin bireylere mesleki formasyon kazandırmanın ötesinde rollere sahip olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin birer bilim yuvası olmaları yanında öğrencilerin entelektüel gelişmelerine katkı sunan, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan, kendi gelenekleri olan evrensel kurumlar olduğunu söyledi.

''ÜNİVERSİTELER YETİŞTİRDİĞİ NESİLLERLE BİR MEMLEKETİN HEM TALİHİNİ VE HEM TARİHİNİ DEĞİŞTİRİR''

Üniversitelerin bireylere mesleki formasyon kazandırmanın ötesinde rollere sahip olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin birer bilim yuvası olmaları yanında öğrencilerin entelektüel gelişmelerine katkı sunan, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan, kendi gelenekleri olan evrensel kurumlar olduğunu söyledi.

aw049123-02-1.jpg

"Üniversiteler yetiştirdiği nesillerle bir memleketin hem talihini ve hem tarihini değiştirir." açıklamasına yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sürekli gelişmenin, ilerlemenin, gücünü muhafaza etmenin yolu, bilimde, kültürde ve sanatta mümbit bir iklime sahip olmaktan geçer. Bizim üniversitelerimizin üzerine titrememizin arkasında işte bu anlayış vardır. Saygıdeğer hocalarım; üniversiteler, araştırmaları ve ilmi keşifleriyle öne çıkarak insanlığın ortak bilgi hazinesine katkı yapabiliyor, yetiştirdikleri bilim adamlarıyla isimlerinden söz ettiriyorsa hem millet hem de devlet güvende demektir. Ama bunların herhangi birinde sıkıntı varsa bunun olumsuz sonuçlarını da toplumun tüm fertleri hissedecektir" değerlendirmesinde bulundu.

aw049123-06.jpg

''ASRIN FELAKETİNDE ARALARINDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ VE AKADEMİSYENLERİN DE OLDUĞU 50 BİNDEN FAZLA CANIMIZI KAYBETTİK''

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan 8 ay önce bir 6 Şubat günü sadece milletimizin değil insanlık tarihinin en büyük afetlerinden birini yaşadık. Asrın felaketinde aralarında üniversite öğrencileri ve akademisyenlerin de olduğu 50 binden fazla canımızı kaybettik. Depremzede öğrencilerimizin eğitimlerinin kesintiye uğramaması için gereken her türlü gayreti gösteriyoruz.'' dedi.

aw049123-01.jpg

''Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile katkı parası ödemesinden muaf tuttuk, ödeme yapanlara ücretlerini iade ettik. Deprem bölgesinde ikamet eden adaylara, bu bölgelerdeki üniversitelere yerleşirken genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25’lik ek kontenjan tanımladık'' diyen Erdoğan, depremden etkilenen kampüslerin yeniden inşası ve öğrencilerin hizmetine sunulması için tüm imkanları seferber ettiklerinin de altını çizdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER