Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye’nin kredi notuna ilişkin yeni değerlendirme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin kredi notunu değerlendirdi. 2024 yılı içerisinde kredi notunu 3 kuruluş tarafından artıran tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Cumhurbaşkanı ekonomi programının meyvelerini topluyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye’nin kredi notuna ilişkin yeni değerlendirme

6 Şubat Kahramanmaraş depremin yıkıcı etkilerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu maliyeti sayesinde hızlı bir şekilde toparlanıldığını belirtti.

“TEK ÜLKE TÜRKİYE OLDU”

F-16 projesi ile yeni bir sayfa açtıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı kredi notuna ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Güçlü bir şekilde desteklediğimiz ve son bir yıldır uygulamakta olduğumuz ekonomi programının meyvelerini topluyoruz. Tüm dünya ile birlikte ülkemizin de sorunu olan enflasyonda kalıcı ve belirgin bir düşüş sürecine girdik. İşsizlik oranı hedeflerimizin ötesinde gelişti. Depremin etkilerine rağmen kamu maliyesini hızla toparladık. Rezervleri artık bir endişe kaynağı olmaktan çıkardık. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının tamamı bu gelişmelere kayıtsız kalmadı. 2024 yılında kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye’nin kredi notuna ilişkin yeni değerlendirme

YÜZDE 5,4 ORANINDA BÜYÜME

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’taki Türk-Amerikan İş Konseyi’nin düzenlediği toplantıya katılım sağladı. Burada önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin son 20 yılda ortalama olarak yüzde 5,4 oranında büyüdüğünü belirtti. Diğer yandan aynı süre içerisinde altyapıya 270 milyar dolardan fazla yatırım yapıldığı ifade eden Cumhurbaşkanı Türkiye’de yabancı sermayeli şirket sahiplerinin sayısını da 6 binden 83 bine çıkardıklarının altını çizdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER