Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin yemini açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerin tartışma konusu olan teğmenlerin yemin töreninde resmi olmayan yeminleri hakkında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin yemini açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Kocaeli’de yapılan 21. İmam Hatipliler Kurultayı’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi. İmam Hatipler konusunda övgü dolu sözler ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail’e de tepki gösterdi. Son günlerdeki en çok tartışılan konu olan teğmenlerin yemin töreninde yaptıkları resmi olmayan yemin hakkında da Cumhurbaşkanı Erdoğan çok net bir açıklama yaptı.

TEĞMENLER İÇİN SERT KONUŞTU

Yemin töreninde teğmenlerin yaptıkları resmi olmayan yemini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Gerekli araştırmalar bu konuda yapılıyor. Biz buna müsaade etmeyiz. Birkaç tane kendini bilmez temizlenecek. Bunların ordumuzun içerisinde barınması mümkün değil. Gereken yapılacaktır, kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

İmam Hatiplilere de seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İmam hatipli kardeşim sen eskisinden çok daha güçlüsün. Sen varsan Allah-u Ekber nidaları bu topraklardan eksik olmayacak. Biz imam hatipliler mazlum milletlerin umut kaynağı olduk. Korkmadık, Hakka tapan istiklal için çok çalıştık. Ayasofya’yı zincirlerinden işte bu iman işle kurtardık.” ifadelerini kullandı.

İSRAİL’E TEPKİ!

İsrail’e de tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail Gazze’de durmayacak. Ramallah’ı işgal ettikkten sonra gözünü başka yerlere çevirecek. Bizim vatan topraklarımıza göz koyacaklar. Harita ile bunu açık açık söylüyorlar. Biz bunun için Hamas orada Müslümanlar için direniyor diyoruz. İsrail’in karşısında durmak vatani ve milli bir meseledir. İslam ülkeleri de bir an önce uyanmalıdır. İsrail soykırımı karşısında atılacak tek adım İslam ülkelerinin ittifakıdır. Bunun için Mısır ile bir süreç başlattık. Bu süreç Gazze için faydalı olacaktır. İçimizdekilerin ne dediğine bakmadan biz hayırlı olanı yapacağız.” dedi.

SONRAKİ HABER