Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medya açıklaması: Failde mağdurda gençlerimiz!

2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son dönemde artan şiddet olaylarına da değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medya açıklaması: Failde mağdurda gençlerimiz!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdiği konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Türkiye'yi yasa boğan İstanbul Fatih'te gerçekleşen cinayete de değindiği konuşmasında acilen önlem alınması gerektiğini vurguladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 81 İLİN HEPSİNDE ÜNİVERSİTE VAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetime geldikleri günden buj yana eğitime önem verdiklerini belirterek " Çok geniş yelpazede geriye doğru bakınca imkansız gibi görünen nice düzenlemeyi hayata geçirdik. 76 üniversite sayısı 208'e ulaştı. Öğrenci sayısı 2 milyondan 7 milyonun üzerine çıktı. Her ilimize bir üniversite kurduk. Şu anda 81 vilayetimizin hepsinde bir üniversite var. Yüksek öğrenim bütçesini 2,4 milyar lirada 341 milyar liraya getirdik. Yüzde 15 olan yüksek öğretimde net okullaşma yüzde 50'ye ulaştı. Öğretim elemanı sayısı 185 bine çıktı" diyerek Türkiye'nin öğretim elemanı sayısında OECD ülkelerinde 8. sıraya çıktığını belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SOSYAL MEDYA ÇIKIŞI!

İstanbul Fatih'te işlenen vahşi cinayete de değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Teröre, uyuşturucuya, alkol bağımlığına, sapkın akımlara, suç çetelerine kaybettiğimiz her gencin vebali hepimizin üzerindedir. Gençlerimizin sosyal medyanın ve dijital mecraların, her türlü melanetin bulunduğu karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalamayız. Üniversitelerin daha fazla sorumluluk alması gerektiğine inanıyorum." diyerek bu konularda kendilerine destek olunmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşanan olaylarda hem hayatını kaybeden polis memurunun ailesine hem de Fatih'te vahşi cinayete kurban giden 2 genç kızın ailesine başsağlığı diledi. Milli ve manevi değerlerinin bu gibi olayların yaşanmaması için alınabilecek tedbirler için en büyük yardımcıları olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan aksi halde sonumuzun batılı ülkeler gibi olacağını söyledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER