Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası ekonomi ve terör açıklamaları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde kabine toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrasında açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası ekonomi ve terör açıklamaları!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Ekim ayının son toplantısını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirdi. Tüm bakanların iştirak ettiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık ettiği toplantıda gündeme dair önemli konular görüşüldü. Toplantıda alınan kararlar ise toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklandı.

EKONOMİ POLİTİKAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Ekonomi konusunda önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa ve ABD dahil tüm dünyanın başının belası olan enflasyonda düşüş başladı. İnşallah bunun devamı gelecek. Vatandaşlarımızın helal lokmasına göz dikenlere fırsat vermeyeceğiz. Türkiye’de enflasyondan nemalanan bir kesim var. Bunlar üretmeden, riske girmeden paralarına para katmaya alışmışlar. Biz enflasyonu tek hanelere indirerek bunların elinden bunu aldık.

Pandemi ile beraber dünyada enflasyon sorunu çıktı ve bu bizi olumsuz etkiledi. 6 Şubat depremleri ve ardı ardına gerçekleşen 3 seçim ile olumsuz bir durum içerisinde kaldık. Dünyadaki savaşlardan da etkilendik. Bu tablo enflasyon fırsatçısı rantçılarının ellerine ovuşturmalarına neden olmuştur. Merkez Bankası’nın rezervi arttıkça bunların eleştirileri de artı. Türkiye kazandıkça bunlar kaybettikçe tetikçileri vasıtası ile harekete geçtiler. Yalanlarla piyasaya karamsarlık yaymaya çalıştılar. Para babaları namına silahşörlük yapanların körüklediği olumsuz algıların kırıldığını görüyoruz. Milletimiz bizim hükümetimize ve ekonomi politikamıza güveniyor. Allah’ın izniyle bu güveni boşa çıkartmayacağız. Genel hedeflerimize sadık kalarak iş dünyamızdan gelen makul talepleri karşılamak görevimizdir. İnsan odaklı bir yaklaşım ile ekonomi politikamızı sürdüreceğiz.” dedi.

BRICS HAKKINDA AÇIKLAMA!

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı BRICS Zirvesi hakkında da açıklama yaparak, “Türkiye’nin coğrafi konumuna, hedeflerine uygun bir şekilde dış politikamızı dizayn ediyoruz. Batı ile iş birlikleri yaparken doğuya da sırtımızı çevirmiyoruz. Bizim dış politikamızın ana omurgası Türkiye eksenidir. Türkiye’nin menfaatleri neyse onu yapıyoruz. Biz makas değişmiyoruz. Değişen küresel sistemde Türkiye olarak hak ettiğimizi almaya çalışıyoruz. 2018 yılında düzenlenen BRICS Zirvesi’ne iştirak etmiştir. Daha sonra da bu toplantılara katıldık. BRICS ülkeleri ile ciddi iş birliklerine dair potansiyele sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu ülkeler global düzeyde ekonomik cazibe merkezleri arasındadır. Türkiye için bu birlik önemli fırsatlar sunmaktadır. Ülkemizin BRICS ile gelişen münasebeti mevcut iş birliklerimizin alternatifi olamaz. Türkiye Avrupa Birliği üyesi olmak isteyen bir ülke olmaya devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE BIRAKILMAMIŞTIR

Terör konusunda da değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TUSAŞ’a yapılan hain terör saldırısında 5 vatan evladının şehit edildiğinin haberini Rusya’dayken aldık. Saldırının zamanlaması ve seçilen hedefin tesadüf olmadığı açıktır. Bu kanlı saldırı ülkemizin iç siyasetinde farklı durumların filizlenmeye başladığı bir dönemde gerçekleşmiştir. Kandan beslenen terör baronlarının kendilerine yeni efendiler aradıkları anlaşılıyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu alçak saldırı ile verilmek istenen mesajları buruşturup çöpe attık. Bizim terörden alacağımız bir mesaj olamaz. Bu terör eylemiş paniğin, tükenmişliğin, caniliğin emaresidir. Bu saldırıya cevabımızı kat kat verdik ve terör yuvaları yıkılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz şehitlerimizin kanını yerde bırakmamıştır. Terörü kaynağında kurutma stratejimizden bir adım bile geri adım atmayacağız. Terörsüz Türkiye hedefinden de kopmayacağız. Terör yıllarca ülkemizde siyaseti yönlendirmek için bir aparat olarak kullanılmıştır. Buna geçmişte defalarca şahit olduk. Aynı senaryonun tekrar sahnelenmesine seyirci kalmayacağız. Terör baronları 85 milyonun arasına nifak tohumu ekemeyecekler. Yurt içinde veya dışında Türkiye’ye hainlik edenlerin akıbetleri bedbaht olacaktır. 15 Temmuz’un müsebbibi şahsın efendilerinin kucağında haysiyetsizce ölümü herkese ibret olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER