Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası ekonomi, sığınmacılar ve adalet mesajları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan kabine toplantısının ardından alınan kararlara ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası ekonomi, sığınmacılar ve adalet mesajları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde bugün kabine toplantısı yapıldı. Gündeme dair meselelerin görüşüldüğü toplantıya tüm bakanlar iştirak ettiler. Kabine toplantısı sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Alınan kararları ve gündeme dair açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi.

O KARA GÜNLER DAHA GERİ GELMEYECEK

Açıklamalarına siyasi mesaj ile başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Manşetleriyle darbecilere selam çakanlar bugünlerde 28 Şubat zihniyetini yeniden hortlatmaya çalışıyor. İnsanımızın takunyalı, inançlı, inançsız diye ayrıma uğradığı günler geride kalmıştır. Bu makamlarda olduğumuz müddetçe Allah’ın izniyle hiç kimse o kara günleri bir daha geri getiremeyecektir. Demokrasiyi hazmetmekte sorunu olanlarla da mücadelemizi hukuk zemininde yürütmeye sonuna kadar devam edeceğiz.” dedi.

ADİL VE ETKİLİ BİR YARGI SİSTEMİNİN KÖKLEŞMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Adalet alanında çalışmaların devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “23 yıldır güven veren ve erişilebilir adalet hedefimizden asla kopmadık. Nicelikle beraber adalette niteliğin de artmasına önem veriyoruz. Hakim ve savcı adaylarımızın usta – çırak ilişkisi içerisinde mesleğe daha donanımlı hazırlanmasını sağlıyoruz. Bağımsız, tarafsız, adil ve etkili bir yargı sisteminin kökleşmesi için bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Vicdanları rahatlatacak adımları mutlaka ama mutlaka atacağız.” ifadelerini kullandı.

İSRAİL TÜM BÖLGEYİ ATEŞE ATIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail’e tepkisini dile getirerek, “İsrail’in saldırılarını durdurması için diplomatik temaslarımıza hız verdik. Uluslararası toplum İsrail’in tüm bölgeyi ateşe atan bu haydutluğuna daha fazla sessiz kalamaz. Şayet BM Güvenlik Kurulu adım atmaz ise BM Genel Kurulu 1950’de olduğu gibi müdahale için yetkisini kullanmalıdır. Müslümanlar olarak zulmü engelleme konusunda bizim tüm dünyaya liderlik yapmamız gerekiyor. Kardeşlerimize önce biz sahip çıkmalıyız. İslam ülkelerinde bu konuda ciddi bir zaafiyet yaşanıyor. Bunun karşısında üzüntü duyduğumuzu özellikle söylemek isterim.” şeklinde konuştu.

SIĞINMACILARIN GERİ DÖNÜŞÜ İÇİN TÜM PAYDAŞLARLA GÖRÜŞÜYORUZ

Düzensiz göç ile alakalı olarak da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Düzensiz göçün kaynağını engellemeye yönelik çalışmalarımız sürüyor. Ülkemizdeki sığınmacıların onurlu geri dönüşleri için tüm paydaşlarla görüşüyoruz. Bu hassas süreci çok boyutlu bir şekilde yönettik ve yöneteceğiz. Yeni düzensiz göçlere karşı tedbirlerimizi de alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ MESAJLARI!

Ekonomi alanında da mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz ile Konya Ovası’na özellikle odaklanacağız. Bu bölgelerimizde tarım ve turizm gelirlerini artırmayı hedefliyoruz. Buna dair çalışmalar yapacağız. Özel sektörümüz için yerel kalkınma ile alakalı teşvik programını da açıklayacağız. Bunun yanında fahiş fiyat ile mücadelemiz de devam ediyor. Pek çok sektörde fiyat köpüklerinin azaldığını görüyoruz. İlerleyen süreçte bu çok daha artacak ve vatandaşımızın ekonomisi rahatlayacaktır.” dedi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER