Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail açıklaması: “Gözünü Türkiye’ye dikecek!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Meclis’te yeni yasama döneminin açılışı için TBMM’ye geldi. Önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı , İsrail’in Lübnan’a saldırmasına ilişkin, “Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer açık söylüyorum bizim vatan topraklarımız olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail açıklaması: “Gözünü Türkiye’ye dikecek!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de yaptığı konuşmasında önemli ifadelerde bulundu. Meclis’in tüm mensuplarına şükranlarını sunarak konuşmaya başlayan Cumhurbaşkanı millete hizmet edecek siyasi partilere ve tüm vekil çalışanlarına ve başarılar diledi.

İSRAİL ER YA DA GEÇ DURDURULACAK!

İsrail’e ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Filistin ve Lübnan’dan sonra Türkiye topraklarına göz dikeceğini söyleyerek şunları ifade etti:

“Karşımızda sadece Müslümanları değil Yahudiler arasında dahi ayrım yapan ırkçı bir rejim var. Yanı başınızda sivil halkın başına bombalar yağarken sessi ve tarafsız kalmak suça ortak olmaktır. Buradan 360 gündür 3 maymunu oynayanlara soruyorum, çocuklarınızın yüzüne yarın nasıl bakacaksınız? Filistin-Lübnan güvende değilse kendinizin güvende olabileceğine gerçekten inanıyor musunuz?

Vatanımız için, milletimiz için, bağımsızlığımız için bu saldırganlığa bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı durmayı sürdüreceğiz. Bedeli her ne olursa olsun, Türkiye İsrail’in karşısında durmaya devam edeceğiz. İnsanlığın ortak değerlerine saldıranlar karşısında bir insanlık cephesinin kurulması için Türkiye elinden geleni yapacaktır”

İsrail’in Gazze’de soykırıma başlayalı tam 360 gün olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı 42 binden fazla kişinin de şehit edildiğini sözlerine ekledi.

EKONOMİYE DAİR DEĞERLENDİRMELER

Ekonomiye ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremi ve sınırdaki sıcak çatışmalara rağmen ekonomide istenilen hedefe doğru adım adım ilerlendiğini söyledi.

Türkiye2nin artık rezerv meselesi olmadığını ifade ederek, milli gelirin 1 trilyon dolar sınırını geçerek 1 trilyon 119 milyar olduğunu belirtti. Milli gelirde kritik psikolojik sınırın aşıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı mali disiplinden asla taviz verilmediğinin de altını çizdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER