Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan görevden alma kararları: Sağlık Bakanlığı dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile görevden alma ve göreve atama kararları yayımlandı. Görevden alma kararlarında dikkat çeken kurumların başında Sağlık Bakanlığı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan görevden alma kararları: Sağlık Bakanlığı dikkat çekti

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla görevden alma ve göreve atama kararları yayımlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Sağlık Bakanlığı ve Helal Akreditasyon Kurumu gibi çeşitli kurumlar için görevden alma ve göreve atama kararları yayımlandı.

Kararlar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Atama Kararları başlığı altında gece yarısı yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GÖREVDEN ALMA VE GÖREVE ATAMA KARARLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Safa Koçi atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcılığına iş müfettişi Erhan Taylan getirildi.

Güney Afrika Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Çok Taraflı İlişkiler Genel Müdürü Kezban Nilvana Darama Yıldırımgeç atandı.

Sierra Leone Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Enerji ve Çok Taraflı Ulaştırma Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Burak Rende, Güney Sudan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Protokol Genel Müdür Yardımcısı Metin Ergin getirildi.

Sırbistan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü İlhan Saygılı atandı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı 1'inci Hukuk Müşavirliğine Nergis Sağlık getirildi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan görevden alındı, yerine Mehmet Fidan atandı.

Helal Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığına Zafer Soylu, Genel Sekreterliğine ise Mustafa Süleyman Beşli getirildi.

Bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin görevden alma ve atama kararları gece yarısı yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre pek çok kuruma Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile yeni atamalar yapıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER