Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Finlandiya Cumhurbaşkanı ile ortak basın toplantısında Filistin çağrısı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün konuk ettiği Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile ortak bir basın toplantısı düzenlerken önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Finlandiya Cumhurbaşkanı ile ortak basın toplantısında Filistin çağrısı!

Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb bugün Ankara’ya bir ziyaret düzenledi. Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb bugün Ankara’da bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından karşılandı. Daha sonra ikili ortak bir basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundular.

5 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ HEDEFİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dış politikaya ilişkin önemli mesajlar verirken, “Finlandiya ile Türkiye arasındaki ticari hacmi ortak gayretlerle 5 milyar dolara yükselteceğimize inanıyorum. Bugün NATO müttefikleri olarak savunma sanayiinde yapılabilecek iş birliklerini ele aldık. Finlandiya ile iyi ilişkilerimiz var ve NATO’da da bu iyi ilişkilerin gelişeceğine inanıyorum.” dedi.

BUGÜN LÜBNAN’IN YANINDA OLMAMIZ GEREKİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail meselesine de değinerek, “Küresel meydan okumalara karşı kurmuş olduğumuz iş birliklerinin büyük önemi var. Bugün Gazze’de yaşanan soykırımı ve Lübnan’a sıçrayan yangını değerlendirdik. İsrail’in katliamlarına yönelik tavrımızı çok net bir şekilde ifade ettik. İsrail’in hukuka aykırı işgal ve ilhak gayretlerine karşı durmak uluslararası kuruluşların ve devletlerin asli görevi olmalıdır. Buradan kalıcı ateşkes ve insani yardımların ulaştırılması konusundaki çağrımı yineliyorum. Bugün Lübnan’ın yanında olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN’İ DEVLET OLARAK TANIYIN ÇAĞRISI

Filistin hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası kuruluşların pasif kaldığı bir dönemde Filistin’in devlet olarak tanınması çok büyük bir önem arz ediyor. Buradan tüm devletlere çağrıda bulunuyorum. Filistin’i devlet olarak tanıyarak bu soykırıma son verilmesi için ilk adımınızı atın.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılımı sürecinde Finlandiya’nın desteğine ilişkin sürecin de görüşmede gündeme geldiğini duyurdu. Türkiye’nin Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda zorluk çıkarmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan o dönem Finlandiya’nın önünü açtıklarını ama aynısını İsveç’e yapmadıklarını hatırlattı.

SONRAKİ HABER