Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon yorumu: "Yeterli olmadığının biz de farkındayız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da düzenlenen Türkiye Metal Sanayiciler Sendikası (MESS) 5. Olağan Genel Kurulu’na katılım sağladı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ““Gün bir olma, birlik olma, hep beraber Türkiye olma günüdür” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon yorumu: "Yeterli olmadığının biz de farkındayız"

Bölgemizdeki gerilimin haf safhaya tırmandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi kalkındırma mücadelelerinde 22 yıl boyunca pek çok zorlukla karşılaştıklarını ifade etti.

Enflasyon konusuna de değinen Cumhurbaşkanı düşen rakamların asla yeterli olmadığını vurgulayarak mali disiplinden asla taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. Tasarruf bilincini ön planda tuttuklarını söyleyen Erdoğan, bir sonraki aşamada yapısal reformlarda mesafe kaydetmek olduğunu belirtti.

“NELER YAPTIĞINI HEPİMİZ HATIRLIYORUZ”

MESS 5. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye’yi kalkındırma mücadelemizde 22 yıl boyunca pek çok engelle, çok çeşitli zorluklarla karşılaştık. Biz köprü, yol, havalimanı, baraj, fabrika inşa ederken, sondajlarla petrol, doğalgaz ararken, yılların ihmallerini ortadan kaldırmaya çalışırken, muhalefetin ve belli çevrelerin neler yaptığını hepimiz hatırlıyoruz.

Öyle trajikomik durumlarla karşılaştık ki, ‘Millet yol mu yiyecek?’ diyen vizyonsuzları mı ararsınız, Gazi Mustafa Kemal’i bahane edip ülkemizin dünyada ilk üçe girdiği İHA ve SİHA’larına saldıranları mı ararsınız?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon yorumu: "Yeterli olmadığının biz de farkındayız"

ENFLASYON DEĞELENDİRMESİ

Cumhurbaşkanı enflasyon değerlendirmesine ilişkin yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Yıllık enflasyon son dört ayda 26.1 puan geriledi. Yeterli mi? Değil. Yeterli olmadığının biz de farkındayız. İnşallah biraz daha sabredecek ve çok daha güzel neticeleri göreceğiz. Şuraya dikkatinizi özellikle çekmek istiyorum, ekonomi programımız asla tek ayaklı değildir. Para, maliye ve gelirler politikasını tam bir eşgüdüm içinde yürütüyoruz. Mali disiplinden asla taviz vermiyoruz. Deprem harcamaları dışındaki tüm harcamalarda tasarruf bilincini ön planda tutuyoruz. Artık sırada yapısal reformlarda mesafe katetmek var”

TYP’nin yerine gelen İş Gücü Uyum Programı’na da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu program sayesinde özellikle kadınların, engelli vatandaşların ve üniversite öğrencilerinin iş gücü piyasasına daha kolay katılım sağlamalarını hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER