Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'da kritik açıklamalar!

Bugün Almanya’ya ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan Alman basın mensubu tarafından yöneltilen sorunun ardından kritik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'da kritik açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün gerçekleştiği Almanya ziyaretinde Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi ve ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısında bir gazeteci tarafından yöneltilen soruya verdiği cevap ise gündem oldu.

ALMANYA BUNU KABUL EDECEK Mİ?

“Açıklamalarınız sadece Almanya'da değil NATO ülkeleri arasında da bir rahatsızlık oluşturdu. İsrail'in var oluş hakkını kabul ediyor musunuz? İsrail'in faşist bir ülke olduğunu söylediniz, hangi gerekçeleriniz var? Ve İsrail’in Hamas’a karşı saldırısına neden soykırım diyorsunuz? Yüzlerce insanı İsrail'de katleden bir örgütü, NATO müttefikleri tarafından terör örgütü olarak tanınan bu örgütü, nasıl bir kurtuluş örgütü olarak tanımlayabilirsiniz? Siz Türk-Alman ilişkilerini tehlikeye atıyor musunuz? NATO içerisinde de bu işbirliğini tehlikeye mi atıyorsunuz diye sormak istiyorum. Türkiye’den savunma sanayi için 40 adet Eurofighter talep ediliyor. Almanya bunu kabul edecek midir?”

SİZ RAHATSIZ OLMUYOR MUSUNUZ?

"Şu anda da yine diyorsunuz ki ‘yüzlerce’, bak ben sana yüzlerce demiyorum, binlerce Filistinliyi şu anda İsrail öldürdü mü, öldürdü. Hastaneleri yok etti mi, etti. İbadethaneleri, kiliseleri vuruyor mu, vuruyor. Ben bir Müslüman olarak bundan rahatsızım. Peki sen bir Hristiyan olarak bu kiliselerin vurulmasından rahatsız olmuyor musun? Bunlara karşı niye bir tavır koymuyorsunuz? Bunlara karşı da bir tavır koyun. Bizim için bu noktada bölgede Musevi, Hristiyan, Müslüman bu ayrımın olmaması gerekir. Antisemitizme karşı da bir mücadele verildiyse, bu mücadeleyi dünyada ilk veren lider ben oldum. Ve şu anda da bakın Almanya ‘İsrail’e şu kadar maddi destek verdiğinden’ bahsediyor."

BİZİ BUNUNLA TEHDİT ETMEYİN!

" Eurofighter konusunda Almanya verir veya vermez. Dünyada savaş uçaklarını üreten sadece Almanya mı? Birçok yerden bunların çalışmasını yaparız, temin ederiz. Şu anda insansız savaş uçakları noktasında da Türkiye önde gelen ülkelerden bir tanesi durumuna gelmiştir. Bir basın mensubu olarak, bizi bununla tehdit etmeyin. Bize öyle sorular sorun ki bu sorular vicdani olsun, insani olsun, cevaplarını da biz size o şekilde verelim.”

SONRAKİ HABER