Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama! Sayın Sisi Ankara'ya gelerek iade-i ziyareti gerçekleştirmiş olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'a tam 12 yıl sonra yaptığı ilk resmi ziyaretin dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama! Sayın Sisi Ankara'ya gelerek iade-i ziyareti gerçekleştirmiş olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam 12 yıl aradan sonra Mısır'a ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır ziyaretinde, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi, çeşitli konularda görüşmeler gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın ziyareti hem Türk hem de dünya basınında geniş yer buldu. BAE ve Mısır'a yapmış olduğu ziyaretler ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurda dönüşü esnasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘’SAYIN SİSİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Ziyaretleri ardından hem Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan'a, hem de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye teşekkürlerini ileten Erdoğan, görüşmelerinde İsrail Filistin çatışmalarının ele alındığını belirterek, iki ülke ile de Türkiye'nin ikili ilişkilerinin ele alındığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama! Sayın Sisi Ankara'ya gelerek iade-i ziyareti gerçekleştirmiş olacak

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile de özellikle Gazze'de yaşanan çatışmaları ele aldıklarını aktaran Erdoğan, ‘’Biliyorsunuz Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması noktasında Mısır özel bir yere sahip. Biz de Gazze'ye insani yardımlarımızın iletilmesi hususunda Mısırlı kardeşlerimizle hep yakın iş birliği içinde olduk. Gazze'ye yardımların ulaştırılmasında sağladıkları kolaylıklar için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Gazze'ye insani yardım sevkiyatlarını artırma ve daha fazla sağlık hizmeti götürme imkanlarını da ele aldık. İsrail'in Gazze halkını topraklarından sürgün etme politikası karşısında Mısır'ın dirayetli tutumunu takdirle karşıladığımızı ve desteklediğimizi Sayın Sisi'ye ifade ettim. Mısır'la koordinasyon içinde olmamızın bölgemizin barış, huzur ve istikrarına önemli katkı sağlayacağı şüphesizdir. ‘’ dedi.

Sisi'nin Nisan ya da Mayıs ayında Ankara'ya bir iade-i ziyaret gerçekleştireceğini de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'la ticaret hacminde 15 milyar doları hedeflediklerini de aktardı.

SİSİ'NİN ISRARLI DAVETİ ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'a tam 12 yıl ardından yapılan ziyaretin Sisi'nin ısrarlı daveti ile gerçekleştirdiğini ifade ederek, kendisinin Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantı'nın gerçekleştirilmesini teklif ettiğini ve teklifinin kabul edildiğini de açıkladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER