Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 Şubat depreminin merkezi Kahramanmaraş'ta önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde “Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni”nde açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 Şubat depreminin merkezi Kahramanmaraş'ta önemli açıklamalar!

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin etkilediği 11 ilde anma törenleri düzenleniyor. Ülke tarihimize deprem felaketi olarak kazınan bu tarihin üzerinden tam 1 yıl geçti. 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da depremlerin merkezi Kahramanmaraş'a gitti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde “Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni”nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalara yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KAHRAMANMARAŞ'TA AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları merak edilirken söze İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde meydana gelen saldırıya değinerek başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Çağlayan Adliyesi'nde meydana gelen saldırı nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Hain saldırıyı bertaraf eden güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 Şubat depreminin merkezi Kahramanmaraş'ta önemli açıklamalar!

Biri kadın diğeri erkek 2 terörist alçak emellerine ulaşamadan etkisiz hale getirildi. Türkiye tüm terör örgütüyle mücadelesini sürdürecektir. Yaralılarımızdan da bir tanesinin de hakka yürümüş olmasından dolayı Allah'tan rahmet diliyorum. Kahraman polislerimizi alınlarından öpüyorum.'' dedi. Bunun ardından 11 ilin etkilendiği deprem felaketine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan,

‘’11 ilimizde meydana gelen deprem insanlık tarihinin en sarsıcı felaketlerinden biri olarak kayıtlara geçmiştir. Depremde yıkılan binaların yüzde 90'ının 1999 öncesi yapılmış olması felaketin boyutlarını artırmıştır. Hayatını kaybeden 53 bin vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Depremde kaybettiğimiz kardeşlerimizin aziz hatıralarını kalbimizde hep yaşatacağız. Şehitlerimize af ve mağfiret temenni ediyorum. Bu felakette yaralanan 107 bin insanımız başta olmak üzere depremden etkilenen kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.'' dedi.

AYRINTILAR GELİYOR…

Haberankara.com

SONRAKİ HABER