Cumhurbaşkanı Erdoğan'da 31 Mart açıklaması! Milli irade bayramı haline getirmek için çok çalışacağız

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin mitinginde 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda o günü milli irade bayramı yapmak için çalışılacağına değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da 31 Mart açıklaması! Milli irade bayramı haline getirmek için çok çalışacağız

AK Parti'nin Erzurum mitingine bugün katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamalarda yapılan yatırımlar ve yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalara yer verdi.

MİLLİ İRADE BAYRAMI HALİNE GELİRMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ!

Açıklamalarına geçtiğimiz sene gerçekleştirilen 14-28 Mayıs seçimlerini hatırlatarak başlayan Erdoğan, "Seçim sonuçlarına bakarak anlıyoruz ki dadaş farkını yine gösterdi, dadaş vefasını yine gösterdi, dadaş sevdasını yine gösterdi. Dadaş dosta da düşmana da mesajını yine verdi. Bu öyle güçlü bir mesaj ki duymayan kulaklara, görmeyen gözlere, nasır bağlamış yüreklere dahi kendini hissettiriyor yerine ulaşıyor. Bu mesajın içinde acısıyla tatlısıyla tarihimizin her anını sahiplenme var. Bu mesajın içinde geleceğimizin sembolü Türkiye Yüzyılı'nın inşasına inanma var. Bu mesajın içinde gözünü milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne göz dikenlere meydan okuma var. Bu mesajın içinde asırlardır üzerimizde oynanan oyunları sona erdirme iradesi var. Bu mesajın içinde ülkemizi ve şehirlerimizi yağmalamak isteyenlere meydanı bırakmama azmi var. Velhasıl bu mesajın içinde ülkenin ve milletin hayrına ne varsa hepsi mevcut.

Bugün meydanda 40 bin kişi var. 31 Mart'ı milli irade bayramı haline getirmek için çok çalışacağız." dedi.

DEPREME DAYANIKLI ŞEHİR HALİNE GETİRMEK İÇİN KARARLIYIZ!

Erzurum ili için yapılan yatırımlardan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Erzurum'a 21 yılda güncel rakamlarla 173 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 3 bin 914 adet yeni derslik kazandırdık. Erzurum Teknik Üniversitesi'ni kurduk. Yurt binaları yaptık. 73 spor tesisi inşa ettik. 20 bin kişi kapasiteli modern bi stat kazandırmak için çalışmalara başladık.

TOKİ vasıtasıyla 14 bin 919 konut uygulamasını hayata geçirdik. 10 bin 17 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Kalanların yapımına devam ediyoruz. Aziziye'de kentsel dönüşüm projesinde yaşanan gecikmeleri de en kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Erzurum'u depreme dayanıklı şehir haline getirmekte kararlıyız.

Erzurum Havalimanı'nı yolcu sayısı yılda 1 milyonun üzerine çıktı. İstihdamı desteklemek için Erzurumlu işverenlerimize 2 milyar lira prim teşviği verdik. Bütün ilçelere doğalgaz arzını sağladık.

31 Mart'tan sonra bunlara büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle işbirliği içinde çok daha fazlasını eklemek istiyoruz. Hizmetlerin hız kesmeden devam etmesi için çok güçlü destek bekliyoruz." diyerek buradan vatandaşlara seslendi.

SONRAKİ HABER