Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad görüşecek mi sorusu yanıtlandı

Türkiye'nin komşusu Suriye'de yıllardır devam eden iç savaş bölgede büyük bir karışıklığın oluşmasına yol açmıştı. Yaşanan olaylarda Esad'ın halkına karşı takındığı tavır, Ankara ve Şam arasında ilişkilerin kopmasına neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad görüşecek mi sorusu yanıtlandı

2011 yılında başlayan savaş sonrası zaman içinde milyonlarca Suriyeli Türkiye'ye mülteci olarak gelmişti. Mültecilerden zaman içinde duyulan rahatsızlığın artması ve halkın huzursuzluğu hükümetin yeniden Suriye ile temaslara başlama isteğini ortaya çıkardı.

ERDOĞAN'DAN ESAD'A ÇAĞRI

Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yurt içi ve yurt dışında ses getiren bir açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a uzun zaman sonra "Sayın" diyerek seslendi ve "İnşallah bu dargınlığı, kırgınlığı aşmak suretiyle yeni bir süreci başlatalım istiyoruz" diyerek görüşme çağrısında bulundu.

Beşar Esad cephesinden ise talebe olumlu dönüş geldi fakat Türk Askerinin Suriye'den çekilme şartı karşılığında görüşülebileceği ifade edildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından iki liderin Rusya'nın başkenti Moskova'da görüşeceği şekilde haberler basına yansıdı.

İDDİALAR YALANLANDI

Bu iddiaların ardından Türk diplomatik kaynakları böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Yapılan açıklamada söz konusu iddiaların gerçeği ifade etmediği belirtildi.

Türkiye 2016 yılından beri Suriye'de terör oluşumlarını engellemek adına askeri varlığını sürdürüyor. Esad cephesinden gelen bu şartta diretilip diretilmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER