Külliye'de düzenlenen Ramazan programının Ankaralılarının yoğun katılımı ile devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
"Bugün son derece anlamlı bir yıldönümü, İstiklal Marşımızın kabulünün 104. sene-i devriyesini idrak ediyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ülkemizin Milli Marşı olarak kabul edilen İstiklal Marşımızın yazarı merhum Mehmet Akif'i rahmetle yad ediyorum. Şurası bir gerçektir ki İstiklal Marşımız sıradan bir şiir de sıradan bir marş da değildir"
"Bağımsızlığımızın timsali olan İstiklal Marşımız, aynı zamanda necip milletimizin hissiyatının, kahramanlığının ve asil karakterinin dizelere, cümlelere, kelimelere harf harf işlenmiş sembolüdür"
"ŞOV PEŞİNDE OLMAYACAĞIZ"
"Külliye'de Ramazan programımız Ankara halkının, özellikle çocuklarımızın yoğun teveccühü ile milletin evinde devam ediyor. Yakın çevremizden başlayarak, ülkemiz içinde ve dışında, barışa, iyiliğe, huzura katkı verebilmenin gayretindeyiz. İftarlarda vatandaşlarımızla birlikte olacak, aynı sofrada hasbihal edeceğiz. Tüm bunları yaparken başkaları gibi şov peşinde olmayacağız. Üç liralık hizmetin reklamına beş lira harcamayacağız. Biz reklam ve şov yapmanın değil, gönüllere girmenin peşindeyiz"
"DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA ULAŞTIRIYORUZ"
"Burada şunun da bilinmesinde fayda görüyorum. Türkiye olarak sadece iyilik sancağını değil, barışın, güven ve huzur veren iklimini başta mazlum coğrafyalar olmak üzere dünyanın dört bir yanına ulaştırıyoruz. Daha adil bir dünya mümkün şiarıyla yürüttüğümüz çabaların semerelerini toplamaya başladık. Türkiye'yi bölgesinin istikrar kaynağı olmanın da ötesine geçirerek barış diplomasinin merkez üslerinden biri haline getiriyoruz"
"BİZ BU TEZGAHI 22 YIL BOYUNCA GÖRDÜK"
Kabine sonrası basın toplantımızda da ifade ettim. Terörsüz Türkiye hedefiyle yürüttüğümüz çalışmalarda ülkenin 40 yıllık bir sorununu çözerken istismara müsait yeni fay hatları oluşturmak açık ve net söylüyorum. Emperyalizme uşaklık etmektir. Her kim 3-5 emperyalizmin gazlamasıyla bu milletin kardeşliğine kastederse karşısında bizi bulur. Devletimizi bulur. 85 milyonu bulur. Çünkü biz bu tezgahı son 22 yıl boyunca defalarca gördük. Biz bu kirli oyunu daha öncesinde 27 Mayıs'ta, 12 Mart muhtırasında, 12 Eylül darbesinde, 28 Şubat postmodern darbesinde bunlara giden kanlı ve alçak yollarda gördük.
DOĞURGANLIK VE NÜFUS ARTIŞ HIZI AÇIKLAMASI
Erdoğan, açıklamasının devamında doğurganlık ve nüfus artış hızının düştüğünü bir kere daha tekrar etti. Özellikle tek çocuklu hanelerin sayısında artış olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yaşlı nüfusumuz tarihimizde ilk defa yüzde 10'un üstüne çıktı" dedi.
"İlk evlenme yaşı kadınlarda 26'ya erkeklerde 28'e çıktı. ilk anne olma yaşı geçmişte görülmemiş bir biçimde 29'u ne yazık ki aştı" diyen Cumhurbaşkanı durumun ciddiyetini ortaya koydu.