Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mevcut anayasadan kurtulma vaktinin çoktan geldiği kanaatindeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığında gerçekleşen 2024 - 2025 Adli Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada mevcut anayasanın değişmesi gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mevcut anayasadan kurtulma vaktinin çoktan geldiği kanaatindeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığında gerçekleşen 2024 - 2025 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuştu. Bu sene Yargıtay Başkanlığının seçim yılı olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her şeyin yerli yerine konulması demek olan adaletin; toplumsal birliğin, bütünlüğün ahengin korunmasının da güvencesi olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasanın üzerinde durulması gerektiğini ifade ederken “Devlet adaletle ayakta durur'' ifadelerine yer verdi. ” Seçim atmosferinin geride bırakılmasını, yargı sistemimizin hızlı ve etkin işleyişi bakımından önemsiyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde tüm yargı organlarımız, milletimizin adalet talebinin karşılanmasına daha rahat odaklanabilecek.'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, uyumun güçlendirilmesi için atılması gereken hukuki adımların da yerine getirileceğini ifade etti.

“TÜRKİYE'NİN DARBE MAHSULÜ OLAN MEVCUT ANAYASADAN KURTULMA VAKTİNİN ÇOKTAN GELDİĞİ KANAATİNDEYİZ”

Yargıtay Başkanlığı’ndaki törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, CHP Genel Başkanı Özgür Özel Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel tören salonda el sıkışarak selamlaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mevcut anayasadan kurtulma vaktinin çoktan geldiği kanaatindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni anayasa meselesinin önündeki en büyük engelin ön yargılar olduğunun altını çizerek ''Türkiye'nin darbe mahsulü olan mevcut anayasadan kurtulma vaktinin çoktan geldiği kanaatindeyiz. Yeni anayasa meselesinin önündeki en büyük engel ön yargılardır. Hukukun üstünlüğü ilkesi yerine, üstünlerin hukukunu geri getirmeye çalışanlara müsaade etmedik ve etmeyeceğiz" dedi.

SONRAKİ HABER