Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Masum çocukların naaşı üzerinden siyasi hesaba izin vermeyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe Milli Kongre ve Kültür Merkezi’nde 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, gündemdeki pek çok konuya değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Masum çocukların naaşı üzerinden siyasi hesaba izin vermeyiz”

Erdoğan, yaptığı açıklamasında toplumdan gelen taleplere göre hareket edeceklerini ve kendilerinde yeni hedefler belirleyeceklerini söyledi.

Son 22 yıl içerisinde avukat, noter, hakim ve savcı sayılarında ciddi bir artış kaydedildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, akademideki eğitim süresinin 7 aydan 10 aya yükseltildiğini belirtti.

"3 KAT ARTTI"

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

"Son 22 yılda avukat, noter, hukuk eğitimi görmüş personel ve hakim, savcı sayılarında kayda değer bir artış sağladık. Hakim ve savcı sayısı 3 kat arttı. Hiç şüphesiz bu sayısal büyümeye kalitenin de eşlik etmesi, nitelikle desteklenmelidir. Hukukun belli ölçüde kurumsallaşmış, artık gelenekselleşmiş eğitimden bir metodolojisinden söz edebiliriz. Mesleki olgunluk ve yeterlilik bizzat o mesleği icra ederek gelişen melekelerdir. Bilgiyi irfanla buluşturan değerlerdir. Fakat değerlerle bilgi arasında bağ kurmayı sağlayan ise tecrübedir"

7 AYDAN 10 AYA YÜKSELTİLDİ

"Hakim ve savcı yardımcılığı mekanizmasıyla bilgi ve tecrübeyi harmanlamaya çalışıyoruz. Adaylıkta süre 2 yılken, yardımcılıkta süreyi 3 yıla çıkardık. Akademideki eğitim süresini 7 aydan 10 aya yükselttik. Böylece yardımcıların 300 saat daha eğitim almalarını sağlayacağız. Hakim ve yardımcılarımıza tez hazırlama yükümlülüğü getirdik"

"Hakimin bilge, feraset sahibi, güvenilir, saygın ve zorluklar karşısında yılmayan metin bir karaktere sahip olması beklenir. Bu değer ve meziyetler bir ölçüde bilgin ve eğitimle, daha çok tecrübe ile kazanılır. Geçen hafta eğitimlerine başlayan bin 76 hakim ve savcı yardımcımızı tebrik ediyorum, kendilerine başarılar diliyorum"

"ARTIK BU TARİH OLDU"

"Toplum halinde bir araya yaşamanın şartlarından biri bu birlikteliğin hukukunu oluşturmak, uygulamak ve gözetmektir. Ancak insanın her olduğu yerde çatışmalar yaşanmaktadır. Suç işlenir hukuki ihtilaflar gözlemlenir. İyi tesis edilmiş, nesnel, bağımsız işleyen bir yargı. Bu sistemin varlığı, ekonomik gelişme ve kalkınmanın da güvencesidir. Reform irademizi hep bu istikamette canlı tuttuk. Hükümet konaklarının bir katında sıkışmış adliyeler vardı, artık bu tarih oldu"

ADALETE ULAŞIM GÜÇLENDİ

Kurulan yeni mahkemelerle birlikte milletin adalete ulaşımının da daha hızlı ve güçlü olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 22 yıl içerisinde hakim ve savcı sayısının 3 kat arttığının da altını çizdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER