Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lübnan'dan ülkemize gelenler olursa kapımız açık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile düzenlemiş olduğu ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada Suriye’den ve Lübnan’dan gelecek mültecilere Türkiye’nin kapısının açık olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lübnan'dan ülkemize gelenler olursa kapımız açık

Resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz daha sonra ortak basın toplantısı düzenlediler. Bu basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli mesajlar verdi. Bu mesajlar içerisinde Suriye’den ve Lübnan’dan gelecek olan mültecilere yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri dikkat çekti.

3,5 MİLYON SURİYELİ MÜLTECİ VAR

Türkiye’de şu anda 3,5 milyon Suriyeli mülteci olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’den ilk etapta 4 milyon civarında mülteci geldi ve şu anda ülkemizde 3,5 milyon civarında mülteci bulunuyor. Biz onları şu anda ülkemizde ağırlıyoruz. Sayın Merkel döneminde de bunları birlikte görüşerek birlikte mültecilere her türlü desteği vererek süreci işlettik. Şu an itibariyle de Suriye’den ülkemize gelen mülteciler konusunda kapımız onlara hep açık olmuştur. Şu anda da açıktır.” dedi.

LÜBNAN'DAN GELECEK OLANLAR İÇİN MESAJ

Savaş durumunda insanların kaderine terk edilemeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir savaş dönemi yaşanıyor. Türkiye’ye gelebilecek olanlar olursa ki bunların içerisinde Lübnan da var. Lübnan’dan ülkemize gelenler olursa biz onlara da kapımızı açık tuttuk. Şu anda Lübnan’da ciddi manada Türkmenler de var ve bu Türkmen soydaşlarımızı da bizler aynen içeriye alırız. Onlara da kapımızı açık tuttuğumuz söyledim ve söylüyorum. Kapımız onlara açık.” ifadelerini kullandı.

ARTIK İSRAİL'E DUR DENİLMELİ

İsrail ile alakalı olarak da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Almanya Başbakanı ile İsrail gündemini de görüştük. Acilen kalıcı ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması için İsrail üzerinde baskı oluşturulması gerekiyor. Filistin ve Lübnan’daki saldırılar devam ettikçe bölgemizin ve ötesinin huzur bulması mümkün değildir. Bu bölgede 50 binden fazla insan öldürülmüş durumda. Artık vicdan ve basiret sahibi aktörlerin inisiyatif almasını ve İsrail’e dur demelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER