Cumhurbaşkanı Erdoğan işaret etmişti! Anneler için doğum paketi uygulaması geliyor

Türkiye'nin gelecek yıllarda büyük bir tehlike içerisinde olabileceğine dair sözler bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmişti. Ülkenin doğum oranında azalmanın kritik seviyenin altına indiğini ifade eden Erdoğan bu durumu varoluşsal bir tehdit diyerek tanımlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan işaret etmişti! Anneler için doğum paketi uygulaması geliyor

Bu durumun ardından ise konunun muhatabı olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sahaya inerek doğumun en az olduğu illerde bir araştırma yapacağı açıklanmıştı.

Türkiye'de doğum oranının azalması ve yaşlı nüfusunun giderek çoğalmasından dolayı yeni adımlarında atılacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre evli çiftleri çocuk yapmaya teşvik etmek adına "Doğum paketi" adlı bir uygulama hayata geçirilecek.

DOĞUM İZNİ 1 SENEYE KADAR UZATILACAK

Bu uygulama ile çalışan annelere verilen doğum izni hakkının 1 yıla çıkarılması ve 2. ile 3. çocuk doğumunda kademeli olarak devlet desteği verilmesi ön görülüyor.

Yeni çocuk sahibi olan evlilere çocuklarının ilk yaşlarında farklı desteklerinde masada olmasının beklendiği bu paketin yakın zamanda hayata geçirileceği düşünülüyor. Yıllarca nüfusunun gençliği ile adından söz ettiren Türkiye'de bu duruma yönelik yeni adımlar atılması bekleniyor.

TÜRK GENÇLİĞİ EVLENMEK İSTEMİYOR

Yeni evli çiftlerde doğum oranı azalırken gençlerin evliliğe karşı iyice mesafeli olduğuna dair yorumlar yapılıyor. Türk gençliğinin evliliğe karşı soğuk olmasında son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeler ve gelecek kaygısının yattığı ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER