Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 Liderler Zirvesi'ne katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G7 Liderler Zirvesi'ne özel davetli olarak katılacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G7 yüksek düzeyli zirve oturumunda dünya liderlerine sesleneceği ifade edilirken hangi konu üzerinde duracağı da merak edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya liderlerine seslenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın günlük programı merak edilmeye devam ederken bugün G7 Liderler Zirvesi'ne özel davetli olarak katılacağı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Haziran tarihi ile G7'de dünya liderlerine sesleneceği öğrenilirken detaylar da merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdoğan, G7 yüksek düzeyli zirve oturumunda dünya liderlerine seslenecek ve gündeminde İsrail'in 8 aydır Gazze'de sürdürdüğü katliam olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, G7'DE DÜNYA LİDERLERİNE SESLENECEK

Küresel siyasetin nabzı, G7 Liderler Zirvesi'nde atacak. G7 Liderler Zirvesi'nde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Rusya - Ukrayna savaşı ve ekonomik iş birliği konuları liderlerin gündeminde yer alıyor olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'daki resmi temaslarının ardından bugün dünya liderleriyle birlikte yüksek düzeyli zirve oturumuna katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öncelikli gündemin 'Gazze' olacağı ifade edilirken Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması adına Türkiye'nin yürüttüğü diplomasiyi ve yapılan insani yardımlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından anlatılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 Liderler Zirvesi'ne katılacak

G7 Liderler Zirvesi'nde, Rusya-Ukrayna savaşının yol açtığı küresel meseleler de ele alınırken uluslararası enerji ve gıda sektörlerinde yaşanan sorunlara da mercek tutuluyor. Sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik iş birliği konularının da gündemde olduğu zirvede Erdoğan'ın yapacağı konuşma bekleniyor.

SONRAKİ HABER