Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete zam yapılmaması hakkında konuştu

Günlerdir ülke gündeminde yer edinen enflasyon oranları ve yapılan zamlar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ilk değerlendirmeler geldi. Erdoğan asgari ücretlilere bir zam yapılmaması sorusuna da cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Asgari ücretlimize yapacağımız en büyük iyilik..."

Türkiye yılın ilk 6 aylık dönemini geride bırakmış, ikinci dönemine giriş yapmıştı. Bu yeni döneme girilirken vatandaşın aklındaki en büyük soru maaşlara bir zam yapılıp yapılmayacağı olmuştu.

6 aylık enflasyon oranına göre Memur maaşlarına ve emeklilere bir zam yapılmış, asgari ücret ile ilgili bir karar alınmamıştı. Tepki çeken bu hamle sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi.

"EN BÜYÜK SORUNUMUZ..."

Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleşen zirvenin ardından ülkemize dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

En büyük sorunlarının hayat pahalılığını olduğunu ifade eden Erdoğan "En büyük sorunumuz hayat pahalılığı. En adaletsiz vergi enflasyon. O nedenle dar gelirlilerimize, asgari ücretlimize, emeklilerimize yapacağımız en büyük iyilik popülizm yapmadan enflasyonu kalıcı bir şekilde tekrar tek haneye düşürmek" dedi.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN TARİH VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sorunun çözümü için yıl sonunu işaret etti. "İnşallah son çeyreğe girerken bu işi çözüme kavuşturmuş olarak Allah’ın izniyle gireceğiz" denildi. Enflasyon kararının ardından peş peşe gelen zamlar sonrasında vatandaş isyan bayrağını çekti. Yıl sonuna kadar konu hakkında yeni bir adım atılıp atılmayacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER