Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 ülkeye büyükelçi ataması yaptı!

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bazı büyükelçi atamalarına ilişkin kararlar açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 ülkeye büyükelçi ataması yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı büyükelçiliklere atamalar yaptı. Bu atama kararları bugün yayınlanan Resmi Gazete’de yer aldı. En dikkat çeken atama ise Metin Feyzioğlu’nun Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atanması oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Metin Feyzioğlu’ndan başka dört kişiyi daha büyükelçi olarak atadı.

TOPLAM 5 ÜLKEYE BÜYÜKELÇİ ATAMASI YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile İsviçre Büyükelçiliğine İkili İlişkiler Genel Müdürü Şebnem İncesu atandı. Zambiya Büyükelçiliğine ise Kuzey Afrika Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Barbaros Dicle’nin ataması yapıldı.

Slovenya Büyükelçiliğine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İkili İlişkiler Genel Müdürü Hayriye Kumaşçıoğlu atanırken Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Ayşe Hilal Sayan da Bahreyn Büyükelçisi olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün farklı atamalar da yaptı. Buna göre bazı bakanlıklara başmüfettiş ve müfettiş atamaları da gerçekleştirildi. Yapılan tüm atamalar katama kararlarının Resmi Gazete’de yayımlanması ile yürürlüğe girmiş oldu.

Atama kararları içerisinde Metin Feyzioğlu’nun ataması dikkat çekici bulundu. Esasında Metin Feyzioğlu’nun ataması daha önce yapılmıştı. Temmuz ayında KKTC Büyükelçiliği görevinden alınan Metin Feyzioğlu Prag’da görevlendirilmişti. 25 Ekim itibariyle de Metin Feyzioğlu Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak resmen atandı.

Metin Feyzioğlu geçmiş yıllarda özellikle Türkiye Barolar Birliği Başkanı olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muhalefet eden birisi olarak tanınıyordu. Daha sonra ise AK Parti iktidarına yakın bir isim haline gelen Metin Feyzioğlu diplomat olarak görevlendirildi.

SONRAKİ HABER