Cumhurbaşkanı Başdanışmanı yanıtladı: Erdoğan yeniden aday olacak mı?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, son dönemde yeniden gündeme gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olacak mı?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı yanıtladı: Erdoğan yeniden aday olacak mı?

2023 senesinde yapılan genel seçimlerde yapmış olduğu konuşmasında "son kez adaylık" vurgusu ile öne çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 2028 seçimleri için tartışmalar başlamıştı. Konu hakkında son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan geldi. Özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Uçum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olabileceği sinyalini verdi.

ERDOĞAN 2028 SEÇİMLERİNDE YENİDEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLİR Mİ?

Mehmet Uçum canlı yayında yapmış olduğu açıklamasında 7 Mayıs 2028 Pazar gününün seçim tarihi olduğunu ifade ederek "Meclis 7 Mayıs 2028'den önce bu kararı alır mı? Meclis'in iradesinde bir şeydir. 28 Mayıs seçimlerinden sonra CHP'den bir yönetici 'Erdoğan bu seçimi kazandı ama biz Erdoğan'ı sandıkta yeneceğiz' dedi.

Bunun tek yolu var, Meclis yenilenmesi kararı alırsa, 2028 Mayıs'ından önce, o zaman Cumhurbaşkanı aday olur ve o zaman yarışabilirsiniz. Nihayetinde bunu Özgür Özel de söyledi, belli tarihe kadar olabilir dedi. Seçimlerin yenilenmesi kararı için 360 milletvekiline ihtiyaç var. Diğer partilerin böyle bir irade ortaya koyması gerekir. 2027'nin ikinci yarısından sonra bu tartışmanın gündeme geleceğini öngörüyorum. Muhalefet 'Biz Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yarışmayı seçmeleyiz' diyebilir." dedi.

2027 senesinin ortalarına doğru bu tartışmanın başlamasını beklediğini ifade eden Uçum, Meclisin böyle bir hak tanıması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hakkı kullanıp kullanmayacağının ise kendisinin takdiri olduğunu ifade etti. Çağrının muhalefetten geldiğini hatırlatan Uçum, 2028 Mayıs ayından önce erken seçim kararı alınması gerektiğini belirterek bunun için muhalefetin desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER