CHP'nin yerel seçimler için aday belirleme süreci devam ediyor

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak YSK Başkanı Ahmet Yener'in seçimlere katılacak partileri açıklaması ile birlikte CHP'nin de aday belirleme sürecine devam ettiği öğrenildi.

CHP'nin yerel seçimler için aday belirleme süreci devam ediyor

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için yapılan çalışmaları yakından takip ediyor. Yerel seçim süreci ve hazırlıkları devam ederken yeni açıklamalar da birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Yerel seçimlerle ilgili olarak vatandaşlar da adaylık açıklamalarını takip ederken Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) konuyla ilgili açıklama geldi.

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimi için 351 seçim çevresindeki adayını açıklayan CHP'de, perşembe günü yapılacak Parti Meclisi'yle (PM) yaklaşık 150 aday daha belirlenecek. Edinilen bilgiye göre ise CHP'de aday belirleme ve yerel seçim hazırlıkları da sürüyor.

CHP'DE YEREL SEÇİM HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

CHP'de yeni PM toplantısı, 4 Ocak'ta Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yapılacak. Bu toplantı sonrasında da 150 civarında seçim çevresinin adayının açıklanacağı öğrenildi. CHP'de parti tüzüğü gereği, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için adaylar, PM onayı ile belirleniyor. Bugüne kadar düzenlenen PM toplantılarında, aralarında Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 7 büyükşehir, 12 il, 77 büyükşehir belediyesine bağlı ilçe, 147 ilçe belediyesi, 108 de belde belediye başkan adayı açıklandı.

CHP'nin yerel seçimler için aday belirleme süreci devam ediyor - Resim : 2 CHP'de şimdiye kadar 7 büyükşehir belediye başkan adayı açıklandı. Bu kapsamda Ankara adayı Mansur Yavaş, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Balıkesir adayı Ahmet Akın, Bursa adayı Mustafa Bozbey, Konya adayı İsmail Sonkaya, Manisa adayı Ferdi Zeyrek, Samsun adayı ise Cevat Öncü oldu.

CHP'NİN İZMİR ADAYINI AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

CHP'nin Ankara ve İstanbul adaylarını açıklamasının ardından gözler İzmir'e çevrildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir için oluşturduğu heyetin çalışmalarını tamamladığı belirtiliyor. Anketlerle kamuoyu yoklamasının da yapıldığı İzmir'de, Büyükşehir Belediye Başkan adayının perşembe günü yapılacak PM'de de açıklanması beklenmiyor. Dolayısıyla adayların da ocak ayının ortalarında netleşmiş olacağı ön görülüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER