CHP'nin Can Atalay için talep ettiği olağanüstü toplantıyı TBMM Başkanı Kurtulmuş reddetti

CHP, TİP Milletvekili Can Atalay'ın durumuna ilişkin CHP'nin 10 Eylül'de TBMM'yi olağanüstü toplantıya davet etti. CHP Grup Başkanvekili Başarır, söz knusu talebin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından reddedildiğini açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), CHP'nin Can Atalay için ikinci kez olağanüstü toplantı çağrısını karara bağladı. TBMM Başkanlığı, CHP tarafından yapılan başvuruyu reddetti.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay'ın durumuna ilişkin CHP'nin 10 Eylül'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağrısının TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından reddedildiğini açıkladı.

CHP'NİN CAN ATALAY'IN DURUMUNA İLİŞKİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI TALEBİ REDDEDİLDİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulunun 10 Eylül'de olağanüstü toplanması için yapılan başvurunun karşılanamayacağını CHP'ye bildirdi. Meclis Başkanı Kurtulmuş imzasıyla CHP TBMM Grup Başkanlığına gönderilen yazıda, 3 Eylül Salı günü TBMM İçtüzüğü'nün 7'nci maddesi uyarınca TBMM Genel Kurulunun toplantıya çağrılmasının talep edildiği hatırlatıldı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Aynı konunun kısa bir süre içinde yeniden olağanüstü toplantı çağrısı şeklinde TBMM Başkanlığına sunulması olağanüstü toplantı kurumunun hukuki mahiyeti ile örtüşmemektedir" ifadeleri yer aldı.

CHP'nin Can Atalay için talep ettiği olağanüstü toplantıyı TBMM Başkanı Kurtulmuş reddetti

CHP Grup Başkanvekili Başarır, yaptığı açıklamada, "TBMM Numan Kurtulmuş Can Atalay'ın hukuki durumunun, haklarının teslimiyle ilgili olağanüstü toplantı çağrımızı reddetti. Yani iç tüzüğün 7. maddesi çok net. Meclis'in teamülleri çok net. Buna rağmen keyfi bir şekilde bu hakkın milletvekillerinden, partilerden elinden alınması Anayasaya içtüzüğe, akla, vicdana, hukuka aykırı bir durumdur. Düşünün, Meclis'te olması gereken bir milletvekili cezaevinde, bununla ilgili hiçbir şey yapmayan Meclis, bununla ilgili toplantı görüşme talebini de reddediyor.'' ifadelerini kullandı. Başarır, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: ''Türkiye'deki tüm sorunların çözüm yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Bunun bir sorun olduğunu, haksızlık olduğunu kabul ediyordunuz ama şimdi toplantı talebini reddediyorsunuz. Olmaz Sayın Başkan. Meclis'in itibarına da milletvekili haklarına da ülkemizin, Meclis'imizin tarihine de bu bir hakarettir, olmaz''

Red talebinin ardından yeniden bir görüşme istenecek mi merak konusu oldu.