Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bugün yapılan ilk duruşma ile başlayan 38. Olağan Kurultayı'nın iptali davasında erteleme kararı çıktı. Duruşmaya CHP'yi temsilen avukatlar katılırken gelen evrakların okunmasının ardından avukatlar söz aldı.
CHP'NİN OLAĞAN KURULTAY DAVASININ İPTALİ İÇİN AÇILAN DAVA ERTELENDİ!
CHP'nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı'nın iptaline ilişkin açılan davaya başlandı.
Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, CHP'nin avukatları Çağlar Çağlayan ve Mehmet Can Keysan ile kurultay delegelerinin avukatı Onur Yusuf Üregen katıldı.
Davaya gelen evrakların okunmasının ardından taraflara söz verildi.
Davacı delegelerin avukatı Onur Üregen, olayların ciddi bir hukuksuzluğa dayandığını, Olağan Kurultay ve kurultayda alınan kararların hukuksuz olduğunu iddia etti.
Akçeli işler ve hukuksuzlukla elde edilen kararlar nedeniyle Özgür Özel'in CHP genel başkanı seçilmesinin yok hükmünde olduğunu savunan Üregen, "Yok hükmünde olan Özgür Özel'in kararıyla yok hükmünde olan olağanüstü kurultay kararı alınmıştır. Tarafımızca Olağanüstü Kurultay'ın iptali için de dava açılacaktır. Öncelikle Özel, kurultay kararı alamaz çünkü hakkında ceza soruşturmaları başlatılmıştır." dedi.
ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI USULSÜZLÜK SORUŞTURMASI BAŞLATMIŞTI!
Hatırlanacağı üzere CHP tarafından 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde 38. Olağan Kurultay toplantısı yapılmış, ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından usulsüzlük iddiası ile kurultayın iptali için soruşturma başlatılmıştı. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile bazı delegeler tarafından kurultayın iptali için farklı davalar açılmıştı.