CHP'de ayrılık rüzgarı! Gürsel Tekin istifa etti

CHP'de ayrılık rüzgarı esti. Partide 2014 ile 2016 yılları arasında Genel Sekreterlik görevi yapan ve uzun yıllardır partinin çeşitli kollarında faaliyet gösteren Gürsel Tekin, sosyal medya hesabı üzerinden istifa ettiğini açıklandı.

CHP'de ayrılık rüzgarı! Gürsel Tekin istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yaşanan ayrılık gündeme bomba gibi düştü. Edinilen bilgiye göre Türkiye siyasetinin son dönemde adından söz ettiren isimlerinden ve uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisinde yer alan Gürsel Tekin partisinden istifa ettiğini açıkladı. Muhalefet kanadından gelen istifa haberi şok etkisi oluştururken Gürsel Tekin istifa kararını “mevcut yapıda çalışma imkanı kalmadığı” şeklindeki değerlendirmesinden dolayı aldığını ifade etti.

TEKİN'İN İSTİFASI ŞOK ETTİ

Konu ile ilgili yayınladığı mesajında gençlik yıllarından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi'nde yer aldığını ifade eden Gürsel Tekin “Gençlik yıllarımdan beri hayatımı adadığım, ilkelerini kalbime mühürlediğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden yine inandığım, uğruna yaşadığım ilkeler bunu emrettiği ve mevcut yapıda çalışma imkanım kalmadığı için büyük bir üzüntüyle istifa ediyorum. Uğruna hayatımı adadığım ilkeler için çalışmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu. Gürsel Tekin ayrıca “.Ne yazık ki geçen zamanda CHP çağdaş uygarlığı hedefleyen, Türkiye'de iktidar olma ve halka hizmet etme amacına sahip Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaştırılmış” diyerek partisinin izlediği politikaya yönelik eleştirilerde bulundu.

NE YAPACAĞI MERAK KONUSU OLDU

Tekin'in istifa kararını İstanbul'un Kadıköy ilçesinde belediye başkanlığı için aday gösterilmemesinden hemen sonra alması dikkat çekti. 12 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisinde milletvekilliği görevinde bulunan Tekin 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde başvuru yapmamıştı. Tekin'in bundan sonra başka bir parti çatısı altında siyasi yaşantısına devam edip etmeyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

SONRAKİ HABER