CHP yeni İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik kimdir, kaç yaşında, nereli?

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi sona erdi. Kongrenin ardından CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı belli oldu. CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik'im kimliği de merak edildi.

CHP yeni İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik kimdir, kaç yaşında, nereli?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul'da 38'nci Olağanüstü İl Kongresi düzenledi. Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi, sona erdi. CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, il başkanlığı için yarıştı. Kongrede CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı belli oldu.

YENİ BAŞKAN ÖZGÜR ÇELİK SEÇİLDİ

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde 655 delege oy kullandı ve yeni CHP İstanbul İl Başkanı ile 196 kurultay delegesini seçti. Yeni CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu. seçim sonucunun açıklanmasının ardından kürsüye çıkan yeni il başkanı Özgür Çelik teşekkür konuşması yaparak “Demokratik biçimde yarıştığımızı Cemal Canpolat buradaysa, henüz görevi devralmadık Canan Kaftancıoğlu'nu da buralardaysa sahneye davet etmek istiyorum” diyerek sözlerine başladı.

chp-yeni-istanbul-il-baskani-secilen-ozgur-celik-kimdir-kac-yasinda-nereli.jpg

“Tarihi bir kongre gerçekleştirirken örgütümüze teşekkür ediyorum. CHP kongrelerinin kaybedeni olmaz. Bu bir zafer konuşması değil. Biz zafer konuşmamızı İstanbul'u, Türkiye'yi kazandığımızda gerçekleştireceğiz.'' diyen yeni CHP İl Başkanı Çelik, ''Biz bütün örgütümüzle kucaklaşmaya hazırız. İlk gideceğim yer, benim değil diğer adayın lehine slogan atan ilçeler olacak. 26 ilçe başkanı ile girdim, 39 ilçe başkanı ile çıkıyorum. Bu bir başlangıç, İstanbul'dan Türkiye'ye umudu yaymanın başlangıcı” ifadelerine yer verdi. Vatandaşlar gelişmenin ardından Özgür Çelik'in hayatını merak etti.

chp-yeni-istanbul-il-baskani-secilen-ozgur-celik-kimdir-kac-yasinda-nereli-001.jpg

YENİ CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÖZGÜR ÇELİK KİMDİR?

38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde CHP'nin İstanbul İl Başkanı olan Özgür Çelik'in hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Özgür Çelik, 14 Haziran 1981 yılında Sivas'ta dünyaya geldi. 20 yıldır eğitim alanında faaliyet yürüten bir kurumun kurucusu ve müdürü olan Çelik, iletişim alanında lisans eğitimi aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi Yüksek Lisansı yaptı. İkinci Yüksek Lisansını yine İstanbul Üniversitesi Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Çalışmaları alanında tamamlayan Çelik, CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

chp-yeni-istanbul-il-baskani-secilen-ozgur-celik-kimdir-kac-yasinda-nerel.jpg

25 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı 11. Olağan Kongresinde İlçe Başkanı seçilen Çelik, 22 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler 12. Olağan Kongresi'nde yeniden seçilerek İlçe Başkanlığı görevine devam etti. ŞEDEF Başkan Vekilliği görevini de üstlenen Çelik, halen üst kurul delegeliğini yaptığı İSKEF ve TÜSEKON'un kuruluş çalışmalarında yer aldı. Çelik, CHP İl Başkanı olarak görevini sürdürecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER