CHP tüzük kurultayında konuşan Mansur Yavaş sitem etti: "Konuşma yapacağım bir saat önce bildirildi"

CHP'de tüzük kurultayı tüm hızı ile devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan sonra kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sitem etti. Başkan Yavaş fitne çıkmaması için daha hassas davranılması gerektiğini dile getirdi.

CHP tüzük kurultayında konuşan Mansur Yavaş sitem etti: "Konuşma yapacağım bir saat önce bildirildi"

CHP'nin ATO Congresium'da düzenlenen 20. Olağanüstü Kurultayı tüm hızı ile devam ederken bugün kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP yönetimine sitemde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Başkan Yavaş "Ekrem Başkan gibi coşkulu konuşmak isterdim ama bana konuşma yapacağım 1 saat önce bildirildi. Ayrıca biz 14 büyükşehir belediye başkanıyken sadece iki büyükşehir belediye başkanının konuşturulmasıyla aylardır yakılan fitne ateşine, 'Ekrem mi Mansur mu' diyerek odun atmış oluyoruz" diyerek CHP yönetimine serzenişte bulundu.

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ TÜZÜK KURULTAYINDA CHP YÖNETİMİNE SİTEMDE BULUNDU!

Ankara'da gerçekleşen tüzük kurultayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasını tamamlamasının ardından sahneye çıkan ABB Başkanı Mansur Yavaş sözlerine tüm CHP yönetimi ve delegeleri selamlayarak başladı. Başkan Yavaş dün karara bağlanan tüzük kurultayının tüm partililere hayırlı olmasını dileyerek "Polemik çıkarmak istemiyorum ama bende Ekrem başkan gibi sizlere güzel bir konuşma yapmak isterdim. Hazır bir şekilde Türkiye'nin tüm sorunlarını değinen, fikirlerimi açıkladım bir konuşma yapmak isterdim ama ne yazık ki bana 1 saat önce telefon açılarak sizde konuşma yapın dendi.

Değerli arkadaşlarım bir kasıt aramak istemiyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşuluyorsa şöyle bir sorun vardır. Aylardır yakılan fitne ateşine yani Ekrem mi, Mansur mu? ki biz buna şiddetli karşı çıkıyoruz. Biz 14 büyükşehir belediye başkanıyız. Burada 2 kişi konuşma yaparsa fitne ateşi yakılıyor. Ya 14 kişi konuşacaktı ya da bize de dün akşam haber verilecekti, konuşmamızı hazırlayacaktık.

Partimiz dün tüzük kurultayını dün tamamlamıştı. Bugün hızlıca hangi konuya nasıl çare sunacağımızı göstereceğiz. İnsanları böyle ikna edeceğiz. Yıllardır kutuplaşma politikası ile bunlar gelirse şöyle olur, bunlar gelirse böyle olur diyenlere başarılı olarak değil, çok çok çok başarılı olarak büyükşehirleri nasıl yönetiyorsak, yarın hükümete geldiklerinde nasıl yöneteceklerini göstererek çalıştık. Bütün belediye başkanlarımız oylarını arttırdı. 11 olan büyükşehir belediye başkanlık sayısını 14'e çıkardık" diyerek üzerindeki yüklün arttığını belirtti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER