CHP PM'de sular durulmuyor! İmamoğlu ve Lütfü Savaş'a PM'de tepki

CHP PM toplantısında tansiyon yükseldi. Belediye başkan adaylarının tespit edildiği toplantıda, sürpriz isimlerin yanı sıra özellikle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesine PM üyelerinden de tepkiler geldi. Öte yandan Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul ilçeleriyle ilgili kararları da meclis üyeleri tarafından eleştirildi.

CHP PM'de sular durulmuyor! İmamoğlu ve Lütfü Savaş'a PM'de tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM), belediye başkanı adaylarını belirlemek için geçtiğimiz günlerde toplandı. PM toplantısında tansiyon düşmezken, belediye başkanı adayları için karar verilen isimlere bazı PM üyelerinden tepki geldi.

CHP PM'den çıkan en dikkat çekici isimler arasında ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylıkları oldu. Beşikçioğlu, Ankara'da Etimesgut Belediye Başkanı Adayı olurken, Lütfü Savaş da yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak duyuruldu.

PM'DE İMAMOĞLU GERGİNLİĞİ

Geçtiğimiz günlerde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu arasında kriz olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştı. İmamoğlu'nun İstanbul'ın ilçelerinde gösterilecek adaylar konusunda Özel'e baskı yaptığı ileri sürülürken, CHP PM'de bu konu da gündeme geldi.

Bir PM üyesinin ‘’Mersin ve Adana büyükşehir belediye başkan adaylarına ‘diğer ilçelere karışmayın’ diyorsunuz. Ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na bütün İstanbul’u belirleme yetkisi veriyorsunuz. İstanbul’da PM, MYK bypass. Burada çok açık çifte standart var.” dediği iddia edildi.

BÜYÜKERŞEN ESKİŞEHİR'E VEDA ETTİ

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 25 yıllık belediye başkanlığı ardından Eskişehir'e veda etti ve yerine belediyede hukuk müşavirliği ve genel sekreterlik yapan avukat Ayşe Ünlüce CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu.

Büyükerşen sosyal medya hesabı üzerinden bir veda mesajı yayımlarken, Ünlüce'yi Özgür Özel'e kendisinin önerdiğini de mesajında dile getirdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER