CHP Olağan Kurultayı Ankara'da yapılacak!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38'nci Olağan Kurultayı'nın ne zaman ve nerede yapılacağı belli oldu. Başkent Ankara'da gerçekleşecek olan Olağan Kurultay için detaylar sorgulanmaya başladı.

CHP Olağan Kurultayı Ankara'da yapılacak!

Ülkemizde politika alanındaki gelişmeler yakından takip ediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Olağan Kurul tarihi partililer tarafından merak edilirken yapılan bir son dakika açıklaması ile kurul tarihi ve adresine ilişkin detaylar belli oldu.

CHP'DE 38. OLAĞAN KURULTAYI YAPILACAK

Bugüne kadar 19'u olağanüstü 56 kurultay yapan CHP'nin 38'nci Olağan Kurultay'ı 4 - 5 Kasım tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. CHP'nin hafta sonu yapılacak büyük kurultayı için geri sayım başlarken başkentte yapılacak olan kurultay için detaylar sorgulanmaya başladı. Divan Başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı kurultayın ilk günü genel başkan, ikinci günü Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimi yapılacağı öğrenildi.

"DEMOKRASİ VE BİRLİK KURULTAYI"

CHP 38'nci Olağan Kurultayı'nda bin 368 kurultay delegesi yeni genel başkanı ve PM üyelerini belirleyecek. CHP Genel Başkanlığına aday olabilmek için 65, Parti Meclisi üyeliğine aday olabilmek için de 10 delegenin imzası şartı aranacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun delegeler tarafından yeniden aday gösterilmesi, Manisa Milletvekili Özgür Özel'in de aday olabilmek için yeterli sayıya ulaşması bekleniyor. CHP'nin hafta sonu gerçekleştirilecek kurultayında slogan da belirlendi. Buna göre, kurultayın sloganı "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" olacak.

chp-olagan-kurultayi-ankarada-yapilaca.jpg

KILIÇDAROĞLU, 33. OLAĞAN KURULTAY'DA SEÇİLDİ

Kurultayda adaylar arasında uzlaşma sağlanması durumunda, PM seçimlerinin, "blok liste" ve "fermuar" yöntemiyle yapılması bekleniyor. Fermuar yönteminin belirlenmesi durumunda bir kadın bir erkek üye PM'ye girecek. Deniz Baykal'ın istifası sonrası 2010 yılındaki 33'üncü Olağan Kurultay'dan bu yana Genel Başkanlığını Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüttüğü CHP'de bugüne kadar 7 genel başkan görev yaptı. Kılıçdaroğlu ise 37'nci Olağan Kurultay'da tek aday gösterilerek yeniden genel başkanlığa seçilmişti. 38'nci kurultay için 4 ve 5 Kasım tarihleri bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER