CHP Lideri Özgür Özel: İki ay sonra seçim olsun

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel son zamanlarda erken seçim çağrısını yüksek sesten yapmaya devam ediyor. Halkında beklentisinin bu yönde olduğunu ifade eden Özel en kısa sürede sandıkların gelmesi çağrısı yaptı.

CHP Lideri Özgür Özel: İki ay sonra seçim olsun

Türkiye Mart ayında yaşadığı yorucu yerel seçim döneminin etkilerinden yeni yeni kurtulurken kendini bir anda yeniden seçim ikliminde buldu. Cumhuriyet Halk Partisi cephesinden gelen erken seçim çağrılarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan olumsuz yanıt gelmesine rağmen açıklamalar gelmeye devam ediyor.

"GEÇİM OLMAZSA SEÇİM OLUR DİYORUZ"

Vatandaşın ekonomik olarak yaşadığı sıkıntılar ve gündemdeki asgari ücret kavramları üzerinden ilerleyen Özel önemli açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Özgür Özel "Sen asgari ücrete zammı vermezsen geçim olmazsa seçim olur diyoruz. Yarın karar alalım, iki ay sonra seçim olsun" diyerek çağrısını yineledi.

Memur ve emeklilere yönelik maaş artırımına rağmen asgari ücrete bir düzenleme yapılmamasına değinen Özel "Geçen sene asgari ücrete üç ayda bir zam yapmayı konuşanlar, şimdi bu maaşla altı ay daha geçinsin diyor. Bugünkü 17 bin lira Ocak'taki 13 bin liraya denk geliyor, altı ay daha zam vermeyelim diyor. Böyle hesap olmaz" diyerek vatandaşın sıkıntı içine olduğunu ifade etti.

ÖZEL'DEN KARARLILIK VURGUSU

Gittiği her yerde vatandaşlardan bu şikayetleri duyduklarını ifade eden Özgür Özel kendi politikalarını da bu doğrultuda şekillendirdiklerini söyledi. Özel bu zamana kadar dile getirdiği talepleri bundan sonrada aynı şekilde vurgulayacaklarını belirtti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER