CHP Lideri Özel eğitim sendikalarıyla buluşma programında: Müfredat yapmak ulusal bir meseledir

CHP Genel Başkanı Özel, eğitim sendikalarıyla buluşma programında konuştu. Katılım sağladığı programda eğitimle ilgili önemli mesajlar veren CHP Liderinin müfredat açıklamaları da dikkati çekti.

CHP Lideri Özel: Müfredat yapmak ulusal bir meseledir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezinde farklı illerden gelen eğitim alanında örgütlenen sendikaların yöneticileriyle bir araya geldi.

Burada konuşan CHP Genel Başkanı Özel, ulusal mutabakatla bir bütün olarak ele aldıkları eğitimin ana gövdesinin değişmeyeceği, doğru hedeflerin belirlenebileceği bir çalışmayı sürdürmek istediklerini dilde getirdi.

''BU TEKLİF, ATANMAYAN ÖĞRETMENLERİN DİPLOMALARINI ÇALMA PROJESİDİR''

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin bu haliyle bir meslek kanunu olmaktan çok uzak olduğunu belirten CHP Lideri Özel, Kanuna ilişkin görüşmelerin ekim ayına bırakıldığını anımsatarak ''Bu teklif, atanmayan öğretmenlerin diplomalarını çalma projesidir. İlk günden beri bunu böyle nitelendirdik, nitelendirmeye devam ediyoruz." ifadelerine yer verdi. Genel Başkan Özel söz konusu açıklamasının devamında dünyanın gelişmiş ülkelerinin başarısının altında "mutabakata varılmış ulusal bir eğitim programı" olduğuna dikkati çekerek "Müfredat yapmayı anayasa kadar önemli gördüğümüz değerlendirmemizin bir kez daha altını çizmek isterim. Müfredat yapmak ulusal bir meseledir. Hep birlikte olunması gereken bir meseledir. Gittikçe yıpranan değil, birlikte yapıldığı için gittikçe güçlenen metinlerin ortaya çıkması gerekmektedir. Üzerinde bir mutabakatın olması gerekmektedir." diye konuştu.

CHP Lideri Özel eğitim sendikalarıyla buluşma programında: Müfredat yapmak ulusal bir meseledir

"Mülakatı kaldırma sözü verenler, şimdi mülakatın daniskasını yapıyorlar" diyen CHP Genel Başkanı Özel, "Eğitim fakültelerini kapatsak, formasyonla geçişleri durdursak, bu hesabı uygulasak,1 milyon atanmayan öğretmenin hepsinin bu imkana kavuşması için 48 yıla ihtiyaç var. Son seçimlerin yapıldığı mayıs ayında mülakatı kaldırma sözü verenler, şimdi mülakatın daniskasını yapıyorlar. Belli sayıda öğretmeni alacak, akademiye getirecek, 2 yıl boyunca güya eğitecek, değerlendiremeye tabii tutacak ve sonunda mezun olabilen, kendisine uygun yapıda olanları atayacak, geri kalanları da dışlayacak. Bu herhalde Cumhuriyet tarihinde devletin millete, milletin evladına, öğretmen olarak bir grup 1 milyon gence kurmuş olduğu en büyük kumpastır." dedi. CHP'nin iktidar programı olarak ele alacakları bu programa 2025 yılının bahar aylarında son halini vereceklerini belirten CHP Genel Başkanı Özel, özel okul öğretmenlerinin maaşlarının düşük olduğunu da dile getirdi.

SONRAKİ HABER