CHP grup toplantısı yapıldı! Konut fiyatları ve Mehmet Şimşek görüşmesi ele alındı

CHP’nin grup toplantısı öğle saatlerinde yapıldı. Toplantıda partinin genel başkanı Özgür Özel konuşmasına konut fiyatları, Mehmet Şimşek görüşmesi, Diyarbakır-Mardin yangınları gibi konular ele alındı.

CHP grup toplantısı yapıldı

Siyasi partilerin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı grup toplantıları devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grup toplantısı bugün öğle saatlerinde yapıldı. Partinin haftalık konuşmasını yapmak üzere CHP Lideri Özgür Özel kürsüye çıkarak gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Özel’in konuşmasında Mehmet Şimşek görüşmesi, konut fiyatları gibi konular dikkat çekti.

“MEHMET ŞİMŞEK İSTEDİĞİ KADAR DİRENSİN BU YAPTIKLARI İRRASYONELDİR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin haftalık konuşmasının büyük bir bölümünü ekonomi gündemine ayırdı, Özel, konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le partisinin gölge bakanı ve Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'nin görüşmesine değinerek şunları söyledi:

"Fevkalade karşılıklı nezaket içinde geçen doğru dilin kullanıldığı ama maalesef aynı dilin konuşulamadığı bir görüşmeydi. Biz o görüşmede şunu söyledik bu krizin müsebbibi toplumun kırılgan kesimleri değil. Bu krizi emekçiler, emekliler, çiftçiler, fındık üzüm çay üreticisi yaratmadı. Bu krizi esnaf hiç yaratmadı. Bu krizi çok bilen anlayış yarattı.

Şimşek'le aynı dili konuşmuyoruz. Biz vergide adalet istiyoruz. Mehmet Şimşek istediği kadar dirensin bu yaptıkları irrasyoneldir. Hakkaniyetli, vicdanlı, insaflı ve halktan yana vergi sistemini halkın iktidarında kuracağız"

DİYARBAKIR VE MARDİN’DEKİ YANGINLAR

CHP Lideri Özel, konuşmasında geçtiğimiz günlerde Diyarbakır ve Mardin’deki yangınlarla ilgili şunları söyledi:

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır-Mardin arasında çıkan yangında 15 vatandaşımızı kaybettik. Kendilerine rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. En kısa zamanda ben de Diyarbakır'a gideceğim. İçişleri Bakanı'nın ilk gün yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığı meselenin bir anız yangınından kaynaklanmadığı ortaya çıktı. Çok sayıda bağımsız kuruluşun yazdığı raporlar DEDAŞ'ın inanılmaz ihmallerini anlatıyor. 15 maddelik raporda yangın çıkması için etraftaki otların yanması için ne gerekiyorsa yapıldığını, ufacık tedbirlerin alınmadığını, yandaki araçların budanmadığını DEDAŞ'ın bu yangına davetiye çıkardığını gösteriyor bu raporlar. DEDAŞ herhalde bu bölgenin en çok şikayet ettiği kurumdur. Sayaç okunmadan kesilen yüksek faturalardan tutun çiftçiye ait trafoların haczine elektrik kesintilerine, elektrik altyapısının yenilenmemesine sayısız şikayet var. En çok Şanlıurfa'da var. DEDAŞ'ın oraya ettiğini kimse etmiyor.

DEPREMZEDELERİN KİRA YARDIMLARININ UZATILMASINA TEKLİF VERİLECEK

Deprem bölgesinde 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen verilen konut vaatlerinin gerçekleşmediğini belirten Başkan Özel, depremzedelerin kira yardımlarının uzatılması konusunda teklif vereceklerini de aktardı.

BAHÇELİ’YE GEÇMİŞ OLSUN TEMENNİSİ

Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü rahatsızlığına ilişkin de, "Konuşmamda MHP ile ilgili kısmı da o yüzden atladım, acil şifalar diliyorum" dedi.

KONUT FİYATLARINDAKİ FAHİŞ ARTIŞLAR

Başkan Özel, konut fiyatlarındaki yüksek fiyatlarla ilgili ise şunları söyledi:

"Konut kirasında yüzde 125 yıllık artışla, Türkiye Avrupa şampiyonu oldu. Şampiyon denmez ona olumlu bir şey yok burada. Herkes önlem aldı. Bizimkiler önlem alamadı enflasyon fırladı. Beğenmediğin Macaristan'da bu artış yıllık yüzde 12. Avrupa'da ise yıllık artış yüzde 3-4 düzeyinde. Biri çıkıyor diyor, Avrupa Birliği'ne girmek varken Şangay İşbirliği'ni öneriyor. Şimdi yüzde 20 stopajı ev sahibinden alacağız diyorlar. Her ev sahibi zengin değildir. Tek geliri ev kirası olan insanlar var. Yüzde 20 stopaj getirirse size söylüyorum, o evin kirası 24 bin TL olacak."

30 HAZİRAN’DA GEÇİNEMİYORUZ MİTİNGİ YAPILACAK

CHP Lideri Özel partinin grup toplantısını 30 Haziran’da yapılacak Geçinemiyoruz mitingine davet çağrısında kapatırken şunları kaydetti:

Asgari ücret 17 bin TL, açlık sınırı 20 bin TL, çay üreticisi Rize'den, buğday üreticisi Edirne'den, Adana'dan seslendi 'geçinemiyoruz' diye. Ne yapacağız, madem kimse anlamıyor, o zaman hepinizi Kocaeli'ne 30 Haziran'da bekliyoruz. Çaya buğdaya zammı almak için bütün geçinemeyenleri Gebze'de bekliyoruz. Sesimizi duyurmaya geliyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER