CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de emekli mitinginde asgari ücret açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kocaeli'nde düzenlenen emekli mitinginde konuştu. CHP Genel Başkanı Özel asgari ücret açıklaması yaptı, rakamı verdi...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de emekli mitinginde asgari ücret açıklaması

Temmuz ayında emekli ve memur maaşına zam gelmesi beklenirken asgari ücrete ara zam yapılmayacağı açıklanmıştı. Kocaeli'nde düzenlenen Emekli Mitingi'ne katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, burada emekli maaşının yanı sıra asgari ücrete yönelikte açıklamalarda bulundu. Özgür Özel burada yaptığı konuşmasında asgari ücretin en az 25 bin TL olması gerektiğini ifade etti.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ ZAMMI VAR MI, ARA ZAM GELECEK Mİ?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Asgari ücrete en az enflasyon kadar zam ve en az enflasyon kadar artış istiyoruz. Enflasyon rakamını beklemeksizin 25 bin liranın altındaki bir asgari ücreti asla kabul etmiyoruz." dedi. CHP Kocaeli İl Başkanlığınca Gebze Kapalı Pazar Alanı'nda "Geçinemiyoruz" sloganıyla düzenlenen "Emek Mitingi"ne katılan Özel, yerel seçimlerden bu yana bir dizi miting yaparak sesini duyuramayanların sesini duyurmaya çalıştıklarını, bu kapsamda eğitim, emekli, çay ve buğday mitingleri yaptıklarını anlattı.

Özel, emekli maaşı bir asgari ücret olana kadar ve CHP iktidarında da her emekli 1,5 asgari ücrete kavuşana kadar durmayacağını ifade etti. Sendikaların ortak talepte birleştiğine değinen Özel, "Öncelikle vergide adalet istiyoruz. Asgari ücretten büyük mücadelelerle vergi kaldırıldı. Bugün 17 bin liralık asgari ücret, ilk verildiği ocak ayında 9 gram altın alırken şu an 7 gram altın alabiliyoruz. Asgari ücret o günden bugüne 3 bin 850 lira eridi. Bugünkü 17 bin lira, ocak ayındaki 12-13 bin liraya denk geliyor." diye konuştu.

3 Temmuz 2024 Çarşamba günü asgari ücrete gelecek olan zam oranı belli olacak. Temmuz ayı itibari ile memur ve emeklilere zam gelecek. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yapmış olduğu açıklama ile asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapmayacaklarını bir kere daha ilan etmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER