CHP Genel Başkanı Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: "Kasım ayına kadar yaparız"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek Kasım ayına kadar kendilerinin erken seçime gidebileceklerini duyurdu. Erken seçim çağrısı sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.

CHP Genel Başkanı Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: "Kasım ayına kadar yaparız"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin ATO Congresium'da düzenlenen 20. Olağanüstü Kurultayı'nda önemli açıklamalarda bulunmaya devam ederken erken seçim çağrısında bulundu. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından seçim istemeyeceklerini söylediklerini ancak, geçim olmazsa seçim olur vurgusu yaptıklarını belirten Özel, anketlerde halkında seçim çağrısında bulunduklarını söyledi.

ÖZGÜR ÖZEL'DE ERDOĞAN'A: "KENDİNE GÜVENİYORUM DERSE ERKEN SEÇİME HAZIRIZ!"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, "Gelecek sene kasım ayı, Erdoğan'ın 5 yıllık bu döneminin tam ortasıdır. “Erdoğan, 2,5 yılı geçirmeden ben kendime güveniyorum derse kasım ayına adar erken seçim yapmaya hazırız” dedi. Sembolik açılışı Sivas Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü nedeniyle Sivas'ta yapılan 20. Olağanüstü Kurultayı, ATO Congresium'da ikinci gün çalışmaları başladı. Kurultay'ın açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptı.

CHP'nin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerine dünden daha yakın olunduğuna dikkati çeken Özel, “Şüphesiz herkes, parti 31 Mart tarihinde birinci parti oldu, artık iktidar bizim hakkımız, bir an önce seçimler olsun bu iktidar değişsin istiyor. Aile geçindirmek zorunda olan asgari ücretlinin, çiftçilerin, esnafların, atanmayan öğretmenlerin, toplumun tüm kesimlerinin bir erken seçim istemeleri kadar doğal bir şey yok” değerlendirmesinde bulundu.

Erken seçim olduğu taktirde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasaya göre son bir kez aday olabileceğini ifade eden Özel, “6 ay ya da 1 sene kaldığında hadi seçimleri yenileyelim denirse biz orada yokuz. Bu konuda akıllarda bir şüphe varsa net olarak söylüyoruz ama bu milletin 5 yıl yanacak gücü olmadığı gibi bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yoktur" diyerek gelecek sene Kasım ayının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 yıllık döneminin tam ortası olduğunu belirterek bu döneme işaret etti.

2,5 seneyi geçirmeden Erdoğan'ın aday olması durumunda erken seçime ve Erdoğan'ın adaylığına onay vereceklerini ifade etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin şu anda birinci partisi olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER