CHP Genel Başkanı Özel'den Belediye başkanları için seçim açıklaması!

Bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından yapılan son açıklama ile birlikte hiçbir belediye başkanının 'Durumum riskte mi?' sorusunu akıllara getirmemesi gerektiğinden bahsetti.

CHP Genel Başkanı Özel'den Belediye başkanları için seçim açıklaması!

Bugün CHP Gençlik Kolları İl Başkanları, yerel seçimleri konuşmak, yeni üyelik kampanyasının başlangıcını yapmak ve ülke gündemini konuşmak için Genel Başkan Özgür Özel’in memleketi Manisa’da bir araya geldi. Yapılan toplantıda hem gündem hakkında önemli açıklamalara yer verilirken hem de seçim konusuna değinildi.

CHP Genel Başkanı Özel'den Belediye başkanları için seçim açıklaması!

CHP BAŞKANI ADAYLARA SESLENDİ!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan aday listesine ilişkin konuşan Özel, “Öncelikle 226 aday duyurduk. Hepsi bölgesinde tek adaydı. Şu an duyurulmayan belediye başkanlarının hiçbirisi, ‘acaba durumum riskte mi’ diye düşünmesin. Çünkü birden çok adayın olduğu yerlerde, aday duyurmadık. Belediyenin bizde olduğu, memnuniyet anketi yaptığımız yerlerde duyurmadık. Önümüzdeki dönemde peyderpey duyurulacak. Dört büyükşehri açıkladık. Biz belediye başkanı açıklarken, örneğin Halk Ekmeği kuran Ahmet İsvan'ları açıklıyoruz, suyun ilk 10 tonunu bedava veren Osman Özgüven'leri açıklıyoruz, Türkiye’nin ilk metrosunu yapanları, sosyal belediyecilikle Türkiye’yi tanıştıranları açıklıyoruz. Tabii ki bu listelerde çok istememize rağmen arzu ettiğimiz kadar genç ve kadın olmayacak. Bir öğrenilmiş çaresizlikten, bir cam tavandan dolayı olmuyor. Kazanmaya en yakın, kazanabilecek adaylarla yol yürüyoruz. Ama burada kadın varsa, genç varsa onları tercih ediyoruz. Belediye meclis listelerinde kadın ve gençlik kotası uygulanacak. Bu koltuğa kimse sefa sürmek için gelmiyor." dedi.

CHP Genel Başkanı Özel'den Belediye başkanları için seçim açıklaması! - Resim : 2

Yapılan bu açıklamalarda hem kadın - erkek eşitliği konusuna değinen Özel hem de seçimde hiçbir il için birden fazla adayın çıkarılmadığı konusunda bahsetti.

MECLİS'İN YARISI KADIN YARISI ERKEK OLACAK!

Bununla birlikte kendi iktidar dönemlerinde meclisin yarısı kadın yarısı erkek olacağından bahsederek, ‘Kadın-erkek eşit temsil olacak’ dedim, 9 kadın, 9 erkek gölge kabine olarak hepsi MYK üyesi. Tayyip Erdoğan 18’e sadece bir kadın koydu. O da aileden sorumlu. Önemli bir Bakanlık ama ‘Senin yerin aile. Kadın bir tek o işten anlar’ diyor. ‘Dış politika, iç politika, turizm olmaz’ diyor. ‘Gerisi erkek işi, karışma elinin hamuruyla’ diyor.Bizim iktidarımızda bakanların yarısı kadın, yarısı erkek olacak arkadaşlar söz veriyorum” şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER