CHP Genel Başkanı Özel İl Belediye Başkanları Toplantısına katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İl Belediye Başkanları Toplantısına katılım sağladı. CHP Genel Başkanı Özel'in gündeminde SGK prim borçları vardı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'da bir otelde düzenlenen partisinin İl Belediye Başkanları Toplantısı'na katıldı. Burada konuşan CHP Genel Başkanı Özel, CHP'nin 47 yıl sonra Türkiye'nin birinci partisi olduğunu söyleyerek "Dünyada yönettiği nüfus açısından en yoğun belediyecilik hizmeti veren sosyal demokrat parti haline geldik." ifadelerine yer verdi.

Yerel seçimlerin ardından ilk 100 günde çiçeği burnunda belediye başkanlarının kendi şehirlerinde bütün imkansızlıklara rağmen başarılı hizmetler yaptığını söyleyen CHP Genel Başkanı Özel, belediyelerin SGK borçlarına ilişkin yeni bir açıklamaya yer verdi.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'İN GÜNDEMİ: SGK PRİM BORÇLARI

"Ne zaman görüldü belediyeye haciz yolladığı SGK'nın? Görülmedi. Sen ne yaptın 22 yıldır? Bu SGK ve vergi borçları ödenmediyse niye ödenmedi? İki sebebi var. Bir belli aralıklarla geliyorsun faizleri siliyorsun ve yapılandırma yapıyorsun. Bunu yapan belediye, borcunu erken ödeyen belediyeye göre vergi ve SGK tutarı kadar faizsiz kredi kullanmış.

Şimdi sen bunu defalarca yaparsan senin belediye başkanın da bunu ödemez. Diğer belediye başkanı da bir öder, iki öder, üçüncüde der ki ya biz de ödemedik. Bir kere burada sorumluluk tamamen sende.'' ifadeleri ile başladığı söze ''İkincisi belediyelerin o kadar az kaynağı var ki. Mesela arıtma arızalanacak. Antalya'nın denizine pis su akacak. Arıtmayı mı tamir edersin? SGK primini mi yaparız? Herkes arıtmayı tamir eder. Veya ulaşım aksıyor. Ulaşıma mı bir şey yaparsın? Vergi borcu mu kaparsın? Bu belediyeler bunları ödeyemedilerse de ödemedilerse de sorumlusu bu iktidardır." şeklinde devam etti.

Belediye hizmetlerinin aksamaması için dayanışma içerisinde olacaklarını dile getiren CHP Genel Başkanı Özel, partililerin birbirlerinin yardımına koşacağını ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı