CHP Genel Başkanı Özel belediyelere mali darbe yapıldığını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, belediyelerin SGK prim borçlarının tahsil edileceğinin açıklanması sonrası Eskişehir'de kameralar karşısına geçti. Bunun mali bir darbe girişimi olduğunu ifade eden Başkan Özel, önemli ifadelere yer verdi.

CHP Genel Başkanı Özel belediyelere mali darbe yapıldığını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bugünkü programına Eskişehir'de devam etti. CHP Genel Başkanı Özel, burada Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret etti. Eskişehir İl Başkanlığında partililerle buluşan CHP Genel Başkanı Özel, ardından önemli bir konuşma yaptı. Belediyelere mali darbe yapıldığını iddia eden Özel, SGK prim borçlarının tahsilatına ilişkin değerlendirmede bulundu.

“Eskişehir'den bütün Türkiye'ye bu mali darbe girişimini şikayet ediyor, boyun eğmeyeceğimizi söylüyorum. Bu kötülük karşısında hep birlikte hizmete devam edeceğiz. Mali darbe girişimini püskürtmeye davet ediyorum” diyen CHP Genel Başkanı Özel, konuya ilişkin detaylı bir açıklama yaptı.

“BELEDİYELERİ NASIL ÇALIŞTIRMAYIZ ONUN YOLUNA BAKIYORLAR''

Konuşmasında belediyelerin çalışmaması için çaba sarf edildiğinden bahseden CHP Genel Başkanı Özel, “Belediyeleri nasıl çalıştırmayız onun yoluna bakıyorlar. Maalesef buradan bir kez daha söyleyeyim, öyle şaka değil bir darbe girişimi ile karşı karşıyayız. Darbe nedir? Seçilmişleri yetki almışları, halkın seçtiklerini işlevsiz kılmak onları o görevi yapamaz hale getirmek istiyorlar. O görevden elini kolunu bağlayarak uzaklaştırmak ve yerine başka şeyler yapmaya çalışmak darbedir.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Özel belediyelere mali darbe yapıldığını söyledi

Darbe vurgusu ile dikkati çeken CHP Genel Başkanı Özel, ''Bütün belediyelere SGK'dan yazı yolladılar Mersin'den başladı dün Ankara'da Çankaya belediye başkanımız söyledi bir çok belediye başkanlarımıza teker teker icra kağıdı geliyor. Mali yönden elimizi kolumuzu bağlayacaklar ve hizmet edemez hale getirecekler. “Gördünüz mü? CHP hizmet etmiyor” diyecekler.'' ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkanı Özel, ''Bunun üstünden kendilerine oy toplayacaklar bu millet bu kötülüğü görmez mi? Talimat veriyor araçları bağlayın diye. Ne olacak çöp kamyonları bağlanacak çöpler toplanmayacak. Vidanjörler bağlanacak o kirli sular alınamayacak. Hesaba bak, kötülükle siyaset olmaz.'' ifadelerine yer verdiği açıklamasında ''Eskişehir'den bütün Türkiye'ye bu mali darbe girişimini şikayet ediyor, boyun eğmeyeceğimizi söylüyorum. Bu kötülük karşısında hep birlikte hizmete devam edeceğiz. Bu kötülüğün karşısında iyilikle güzellikle ve belediye başkanlarımızın yapacağı hizmetlere sahip çıkarak, destek olarak bu mali darbe girişimini püskürtmeye herkesi davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER