CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 3 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun zincirleme şekilde "suçu ve suçluyu övme" suçundan yargılanacağı duyuruldu. Kılıçdaroğlu'nun yargılanacağı mahkemeye 3 Aralık'ta başlanacağı ifade edildi.

CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 3 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun zincirleme şekilde "suçu ve suçluyu övme" suçundan yargılanmasına 3 Aralık 2024 tarihinde başlanacağı duyuruldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin kabul edildiği ifade edildi.

İddianamede yer verilen MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu'nun şikayet dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde "PKK terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılanan ve 4 yıl 8 ay hapis cezası kesinleşen Selahattin Demirtaş'ı işlediği sabit olan suçlardan dolayı övdüğü savunuldu.

KILIÇDAROĞLU "SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME" SUÇUNDAN HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Kılıçdaroğlu'nun zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme suçundan cezalandırılması talebiyle düzenlenen iddianame, Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilirken mahkeme, davanın ilk duruşmasının 3 Aralık 2024 tarihinde görülmesini kararlaştırdı.

CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 3 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak

İddianamede ise ''Kılıçdaroğlu'nun 21 Ekim 2014'te İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü söyleşisinde "YPG bizim için terör örgütü değildir. YPG, kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur." dediği aktarıldı. Dilekçede, "Kılıçdaroğlu, bu açıklamasıyla, YPG'yi bağımsızlık ve özgürlük savaşçıları olarak gördüğünü açıkça beyan etmiştir." ifadelerine yer verildi. İddianamede Kılıçdaroğlu'nun "zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme" suçundan cezalandırılması istendi. Bu çerçevede mahkeme 3 Aralık tarihinde gerçekleşecek.

SONRAKİ HABER