CHP Ankara Milletvekili Yaman'dan biyomedikal mühendis istihdamı için soru önergesi

CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman, kamu hastanelerinde istihdam edilen biyomedikal mühendisler için TBMM'ye soru önergesi verdi. Hastanelerde tıbbi cihaz yönetimine dikkat çeken Yaman bu alanda sorular yöneltti.

CHP Ankara Milletvekili Yaman'dan biyomedikal mühendis istihdamı için soru önergesi

Son dönemde hastanelerde büyük yoğunluk yaşanırken ne yazık ki özellikle de tıbbi görüntüleme randevularında süre uzamıştı. Yaşanan sorunlara dikkat çeken CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman, hastanelerde biyomedikal mühendis istihdamı hakkında meclise soru önergesi verdi.

BİYOMEDİKAL MÜHENDİS İSTİHDAMI HAKKINDA MECLİSE SORU ÖNERGESİ VERİLDİ!

Aylin Yaman meclise vermiş olduğu soru önergesi ile 200 ve üzeri yatak kapasiteli kamu hastanelerinin zorunlu olarak Biyomedikal Mühendisi istihdamında bulunması gerektiğini hatırlattı. Yaman hastanelerde başka meslek gruplarının bu pozisyonlarda istihdam edildiğini ifade ederek yapılan bu işlemin hastaların güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Yaman'dan biyomedikal mühendis istihdamı için soru önergesi

Konu hakkında açıklama yapan Aylin Yaman "Sağlık kurumlarında, tıbbi cihaz yönetiminin çok büyük önem taşıdığı unutulmamalıdır. Görüntüleme sistemleri, hasta monitörleri, infüzyon pompaları, cerrahi cihazlar ve daha pek çok tıbbi ekipmanın bakım, onarım ve kalibrasyonu, hasta bakımının kalitesini ve hasta güvenliğini artırması açısından çok önemlidir. Tıbbi cihaz yönetiminin başında mutlaka biyomedikal mühendisler olmalı, ekiplerinde mutlaka biyomedikal teknisyeni/teknikeri, belirlenmiş görev tanımları ile yer almalıdır." diyerek konu hakkında Sağlık Bakanlığına soru önergesi verdiğini ifade etti.

Söz konusu uygulamaların kanuna aykırı olduğunu ifade eden Ankara Milletvekili Aylin Yaman, biyomedikal mühendis ve biyomedikal teknisyen / tekniker mezun sayısı ile mezun istihdam oranları hakkında Sağlık Bakanlığı'ndan bilgi verilmesini istedi. Konunun takipçisi olacağını belirten Yaman'ın soru önergesi meclis tarafından işleme alındı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER