CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman tıp fakültesi öğrencilerinin sorunlarını meclis gündemine taşıdı

Ülkenin en hayati hizmet grubu olan sağlık sektöründe görev almak için öğretim gören öğrenciler bu dönem zarfından sıkıntılar yaşıyor. Öğrenciler ve onların temsilcileri sıkıntılarına çözüm bulunması talebinde bulunuyor.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman tıp fakültesi öğrencilerinin sorunlarını meclis gündemine taşıdı

Öğrencilerin eğitim hayatında karşılaştıkları zorluklar TBMM'de gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Aylin Yaman meclisteki sağlık komisyonu toplantısında bu konuları gündeme getirdi.

Gerçekleştirilen toplantıda YÖK Başkanı Erol Özvar'da dahil olmak üzere çok sayıda konunun muhatabı isim bulundu. CHP Ankara Milletvekili Yaman yapılan komisyon toplantısında söz alarak öğrencilerin okullarının uzatma haklarında yaşanan farklılıkları dile getirdi.

"BURADA BİR HAKSIZ DURUM MEVCUT"

Bu durumun bir adaletsizlik oluşturduğunu ifade eden Milletvekili Yaman "Tıp Fakülteleri öğrenim süresi altı yıl ve bu fakültelerin bitirme süreleri dokuz yıla kadar çıkabiliyor yani üç yıl ekstra hak var, ancak bu uzatabilme oranı, iki yıllık fakültelerde yüzde 100, dört yıllık fakültelerde yüzde 75 iken, altı yıllık fakültelerde sadece yüzde 50. Burada bir haksız durum mevcut, özellikle Covid dönemini geçirmiş bir sağlık öğrenci grubu var karşımızda" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman tıp fakültesi öğrencilerinin sorunlarını meclis gündemine taşıdı

"HEPSİNİN FARKLI BİR HİKAYESİ VAR"

Öğrencilerin farklı nedenlerden dolayı eğitim hayatlarının uzama durumuna rağmen sınıf geçme sisteminin oluşunun onları çok zorladığını ifade eden Yaman "Hepsinin farklı bir hikayesi var, örneğin yurt sorunu var; kirada kalanın kirasını ödeyememe sorunu var; ilk yıl istemeden girip 1'inci yılda üç yılını geçiren öğrenciler var. Üstelik maalesef tıp fakültelerinde standart bir eğitim olmadığı için fakülteden fakülteye değişen zorluklar var" diyerek onların bir de bu sistemle mağdur olmaması gerektiğini söyledi.

Komisyona katılan YÖK Başkanı ise sorunu dinledi ve CHP Ankara Milletvekili Yaman'a sorunla ilgileneceklerini söyledi. Milletvekili Yaman'da bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER