CHP Ankara Kadın Kolları'ndan Aile Bakanlığı'na siyah çelenk protestosu!

CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığı son günlerde artan kadına ve çocuğa yönelik şiddet olaylarını protesto ederek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önüne siyah çelenk bıraktılar.

CHP Ankara Kadın Kolları'ndan Aile Bakanlığı'na siyah çelenk protestosu!

Kadınlara ve çocuklara yönelik artan şiddet olayları karşısında Ankara’dan sesler yükselmeye devam ediyor. Bu çerçevede CHP Ankara Kadın Kolları İl Başkanlığı bir protesto eylemine imza attı. Basın açıklaması yapıldıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na kadar yürünerek buraya siyah çelenk bırakıldı.

Kadınlara ve çocuklara şiddet olaylarında cezasızlık politikasının uygulandığı iddia edilerek tepki gösterildi. CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ayça Çağlar yaptığı basın açıklaması ile tepkisini dile getirdi. Sistemin kadınları ve çocukları kurban ettiğini belirten Ayça Çağlar bir an önce tedbirlerin alınmasını istedi.

CHP Ankara Kadın Kolları'ndan Aile Bakanlığı'na siyah çelenk protestosu!

CEZASIZLIK POLİTİKASI ELEŞTİRİSİ

CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığınca, kadına ve çocuğa yönelik şiddet protesto edildi. ATO Hatıra Ormanı'nın önünde bir arayan gelen partililer adına basın açıklaması yapan CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ayça Çağlar, üzgün ve öfkeli olduklarını belirtti. Bunca kadın ve çocuk cinayetinin, cinsel saldırı ve istismar haberlerinin bir tesadüf zinciri olmadığını savunan Çağlar, "Aksine, devletin cezasızlık politikalarının bir sonucudur." ifadesini kullandı.

Diyarbakır'da 8 yaşında öldürülen Narin Güran'ın yasını tuttuklarını, Sıla bebeğin yaşam mücadelesini kaybettiğini dile getiren Çağlar, "Beyoğlu'nda, sokakta yürüyen bir kadına geçmiş suç kayıtlarına rağmen elini kolunu sallaya sallaya iki erkeğin cinsel saldırıda bulunmasını ve bu kamera kayıtlarına rağmen bu iki erkeğin serbest bırakılmasını haberlerden izledik. Birkaç gün önce İstanbul Fatih'te iki kadın yarım saat içerisinde bir erkek tarafından acımasızca katledildi. Devlet kurumları ise yalnızca bu olayları seyretti." diye konuştu.

CHP Ankara Kadın Kolları'ndan Aile Bakanlığı'na siyah çelenk protestosu! - Resim : 2

"Kadınların ve çocukların kurban edildiği bu sistem, bu vahşetin asıl sorumlusudur." diyen Çağlar, şunları kaydetti:

"Bir kişi daha eksilmeye tahammüllümüz kalmadı. Görevini ihmal eden kim varsa tek tek hesap vermeden, ülkemiz bu saldırgan ve şiddet dolu erkek egemen mekanizmadan sıyrılmadan hiçbirimiz rahat uyku uyumayacağız. Yapılması gereken şey, yasaların etkin uygulanması, devletin önleyici tedbirleri alması ve tüm bu cezasızlığın önüne geçmesidir."

CHP’liler basın açıklamasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önüne yürüdüler. Buraya siyah çelenk bırakarak tepkisini dile getiren grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Yapılan bu protesto etkinliğine CHP’li bazı kadın milletvekilleri de iştirak ederek destek verdiler.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER