CHP Ankara Çankaya belediye başkan adayı ne zaman açıklanacak?

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için partilerde süreç hızla devam ediyor. Seçimlere hazırlık yapan partiler, aday açıklamaları yapmaya devam ederken son olarak CHP, Ankara'da bazı ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Çankaya ilçesinde kimin aday gösterileceği merak edilirken bazı sorulara da yanıt aranmaya başladı.

CHP Ankara Çankaya belediye başkan adayı ne zaman açıklanacak?

31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye, sandık başına gidecek. Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlıklarını sürdüren partiler, adaylarını açıklamaya devam ederken bir yandan da seçim kampanyalarını hız kesmeden sürdürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024 yerel seçimleri için CHP'nin Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı.

Söz konusu toplantıda 8'i büyükşehir, 13'ü il olmak üzere 209 seçim bölgesinde adaylarını duyuran CHP, daha önce 622 seçim çevresindeki adaylarını açıklamıştı. Kritik ilçelerdeki adayları kim olacağı merak edilirken CHP'nin kalesi olarak adlandırılan Ankara'nın Çankaya ilçesinde henüz bir aday gösterilmedi. Seçmeler ise ‘’CHP Ankara Çankaya'da kimi aday gösterecek?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

CHP ANKARA ÇANKAYA ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ankara'da Çankaya ilçesi için aday hala netleşmedi. Çankaya'da mevcut başkan Alper Taşdelen’in yerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in avukatı Hüseyin Can Güner'in ismi öne çıkarken henüz Çankaya için resmi bir aday açıklaması yapılmadı. Ankara'nın Çankaya ilçesi adayının sonraki PM toplantısında belirlenmesi bekleniyor. Bir sonraki PM toplantısının 29 Ocak'ta yapılacağı belirtilirken CHP'nin ilçe belediye başkan adaylarını son olarak burada duyurması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER