Cevdet Yılmaz: Suudi şirketten 5 milyar dolarlık yatırım geliyor

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken Türkiye’ye Suudi Arabistan’dan bir şirketten 5 milyar dolarlık yatırım geleceğini söyledi.

Cevdet Yılmaz: Suudi şirketten 5 milyar dolarlık yatırım geliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bir televizyonun canlı yayınına katılan Cevdet Yılmaz burada dikkat çeken açıklamalara imza attı. Türkiye’nin yatırımlar açısından çok farklı bir döneme girdiğini söyleyen Cevdet Yılmaz bunun sonuçlarının daha fazla görüleceğini belirtti.

5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM AÇIKLAMASI!

Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’na dair özel bir bilgiyi paylaşan Cevdet Yılmaz, “Yabancıların Türkiye’ye doğrudan yatırım yapmak arzusunda olduklarını gördük. Suudilerin sahibi olduğu bir şirket enerji ve diğer sektörlerde toplamda Türkiye’ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istediklerini ilettiler. ABD’de Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız da yatırımcılarla bir araya geldiler. Dünyadan ülkemize çok ciddi bir teveccüh var.” dedi.

ERKEN SEÇİM GÜDEMİMİZ YOK!

Politikaya da değinen Cevdet Yılmaz hükümete yapılan erken seçim çağrıları hakkında da konuşarak, “Türkiye’nin erken seçim gibi bir gündemi yok. Ak Parti ve Sayım Cumhurbaşkanımız ile Türkiye istikrar ile tanıştı. AK Parti erken seçim gündemini Türkiye’nin gündeminden çıkarmış bir siyasi harekettir. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmaz. Bundan dolayı erken seçimi ülkenin gündemine sokmak bu ülkeye fayda getirmez.” ifadelerini kullandı.

ENFLASYON HEDEFLERİNİ AÇIKLADI!

Ekonomide risklerin düşürüldüğüne dikkat çeken Cevdet Yılmaz, “Ekonomide risklerin düştüğünü takip ediyoruz. Ülke ekonomimiz şoklara karşı direnç gösterebiliyor. Bu riskler azaltılırken enflasyon bir miktar yükseldi. Daha önce bu yükselişi söylemiş ve yılın ikinci yarısında enflasyon düşmeye başlayacak demiştik ve öyle de oldu. Artık yüzde 50’nin altında yüzde 40’lı rakamların gelmesini bekliyoruz. Yıl sonunda enflasyonda yüzde 41,5 gibi bir tahminimiz var. Gelecek yıl bu zamanlara geldiğimizde ise enflasyon yüzde 20 ile 30 arasında olacak. Gelecek yılın sonunda ise yüzde 20’nin altında enflasyon hedefimiz var.” şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER