Çankaya belediye başkanlığı için CHP'den 24 kişi aday oldu! İşte diğer ilçeler

2024 yerel seçimler için partiler tarafından adaylar belirlenmeye devam ederken CHP'den Çankaya Belediyesi için 24 aday daha açıklandı.

Çankaya belediye başkanlığı için CHP'den 24 kişi aday oldu! İşte diğer ilçeler

Partiler tarafından 2024 Mart ayı yerel seçimleri için çalışmalar hızla devam ediyor. Aday adayları için 5 Aralık 2023 tarihine kadar süre veren CHP'nin Ankara'nın ilçeleri için adaylık sayıları belli olmaya başladı. Bu çerçevede CHP tarafından pek çok ismin belediye başkanlığı için adaylık koyduğu ifade edildi.

2024 seçimleri ile birlikte 3 belediyenin yanı sıra diğer belediyelerden de kazanma amacı güden CHP'nin yeni aday adayları ortaya çıktı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre Çankaya belediyesi için CHP tarafından 24 kişinin aday olduğu öğrenildi.

ÇANKAYA İÇİN CHP ADAYLARI BELİRLENDİ!

Gelen bilgilere göre belediye başkanlığı için toplamda 270 başvurunun ardından 24 aday adayın belirlendiği ifade edildi. Bu adaylar ise şu şekildeydi; Mevcut Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlarından Ekrem Kerem Oktay, eski CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş.

DİĞER İLÇELER İÇİN DE ADAYLAR ORTAYA ÇIKTI!

Çankaya Belediyesi'nin yanı sıra diğer ilçelerden CHP'nin koyduğu başlıca adaylıklar şu şekildeydi;

Pursaklar Belediyesi = Eski CHP Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Aydın

Gölbaşı Belediyesi =Gazeteci Aysel Sadak İltaş tek Gölbaşı Belediyesi için tek aday adayı iken Bayram Duman, Engin Eren, Sükan Karabuğa ve Taygun Altunkaya gibi isimler de resmi başvuruda bulundu.

Yenimahalle Belediyesi = Mevcut belediye başkanı Fethi Yaşar’ın tekrar aday olabileceği gündemde olurken resmi başvuru yapan diğer aday ise eski CHP Ankara Milletvekili Adayı Erol Bektaş oldu.

Mamak Belediyesi = Mamak Belediyesi için CHP'den toplamda 16 kişi aday oldu. Bu isimlerin arasında ise Ankara Kulübü Genel Başkan Dr. Metin Özaslan, Metin Buğdaycı ile İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk'un yer aldığı bilgisine ulaşıldı.

SONRAKİ HABER